{ "title": "Domatesli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/domatesli-bulgur-pilavi(2).jpg", "date": "19.01.2024 19:10:52", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Domatesli Bulgur Pilavı, Bulgur pilavı genellikle sulu yemeklerin yanında tercih edilmektedir. Her yemeğin yakışan bulgur pilavının farklı tarifleri bulunmaktadır. Bunlardan biri de domatesli bulgur pilavıdır. Domatesli bulgur pilavı diğer bulgur pilavı çeşitlerine göre daha yumuşak olmaktadır. Domatesli bulgur pilavının yapılışı çok pratiktir. Yapılışının pratik olması ve malzemelerinin pratik olması nedeniyle birçok ev hanımı tarafından tercih edilmektedir. Domatesli bulgur pilavını yaparken suyunu ayarlamaya dikkat edilmelidir. Besin değeri de bakımından da zengin olan ve diğer bulgur pilavı çeşitlerine göre daha lezzetli olan domatesli bulgur pilavın yapılışı şu şekildedir.

Domatesli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Domatesli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanları temizleyin ve yemeklik doğrayın. Daha sonra sarımsakların da kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayıp hazırlayın. Daha sonra biberleri de yemeklik doğrayın. Ardından domateslerin de kabuklarını soyup küp-küp doğrayın. Bütün malzemeleri hazırladıktan sonra tencereye yağı koyun ve ısıtın. Isınan yağın üzerine öncelikle doğradığınız soğanları ve sarımsakları ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğanların rengi değişmeye yakın doğradığınız biberleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Biberlerin diriliği gidene kadar kavurun. Daha sonra domatesleri ilave ederek karıştırın. Domatesleri ile diğer malzemeler kavrulurken diğer tarafta bir kâsenin içine bir miktar su koyarak biber salçasını açın biraz. Daha sonra açtığınız biber salçası ile domates salçasını ilave ederek karıştırın. Daha sonra tuzunu da ilave edin ve domatesler pişene kadar ara ara karıştırın. Domatesler pişmeye yakın bulguru yıkanmış bulguru ilave ederek karıştırın. Bir süre bu şekilde karıştırın. Yaklaşık 5 dakika kavurduktan sonra üzerine sıcak suyu ilave ederek karıştırın. Suyunun çok olmasına gerek yok. İlave ettiğiniz su bulgurların üstünü bir parmak geçerse yeterlidir. Suyu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. Pişme sürecinde bulgurun pişmesine göre su ilave edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken eklediğiniz suyun sıcak olması gerekmektedir. Piştikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }