{ "title": "Etli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/etli-bulgur-pilavi(1).jpg", "date": "21.01.2024 17:38:45", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Etli bulgur pilavı, sofralarımızın geleneksel lezzeti bulgur ve protein kaynağı açısından zengin bir besin olan et ile yapılan bulgur pilavı oldukça besleyici ve sağlıklı bir yemek çeşididir. Etli bulgur pilavı Özellikle de okul çağındaki çocuklarımızın tüketmesi gereken bir yemek olmalıdır. Çünkü bulgur ve etin çocuklarımızın gelişimine katkısı çok büyüktür. Etli bulgur pilavı büyükten küçüğe ailece herkesin severek yiyebileceği ve misafirlerimize de ikram edebileceğimiz oldukça faydalı ve çok lezzetli bir yemek çeşididir.

Etli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle tenceremize sıvı yağı ve tereyağını ilave ettikten sonra küçük küçük doğradığımız kuşbaşı etleri, kırmızı biberleri ve soğanı katıp birlikte kavuralım. Etlerimiz kavrulurken bir yanda da domateslerimizi rendeleyelim ve etler suyunu çektikten sonra rendelediğimiz domatesleri tenceremize ilave edelim ve karıştıralım. Tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika bu şekilde pişirdikten sonra bulguru ilave edip karıştıralım. Son olarak da sıcak suyu ve tuzunu ilave edelim. Kısık ateşte bulgurlar suyunu çekene kadar pişirelim. Pilavınızı piştikten sonra üzerini kâğıt havlu ile örtüp 15 dakika demlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }