{ "title": "Fasulyeli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Fasulyeli-Bulgur-Pilavi-13.jpg", "date": "20.01.2024 02:46:44", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Fasulyeli Bulgur Pilavı, bulgur Türk mutfağının vazgeçilmeyen ve sağlık için oldukça faydalı olan bir besindir. Özellikle bulgur içermiş olduğu vitamin, mineraller açısından en zengin olan besin kaynağıdır. Hemen her evde mutlaka haftada bir defa fasulyeli, tavuklu, sebzeli, kıymalı, etli, salçalı ve acılı çeşitleri ile damak zevkine göre bulgur pilavı pişirilmektedir. Bulgurun en önemli özelliğinden birisi lif açısından çok zengin olmasıdır. Bu lif insanların sağlığına büyük katkı sağlamaktadır. Kan şekerini dengelerken, aynı zamanda bağırsağın en iyi dostudur. Sindirim sistemini düzenleyen bulgur, damarları korurken kalbin dostu olan bir besin maddesidir. Yapımı oldukça pratik olan fasulyeli bulgur pilavı içeriğinde yeşil sebze ile pişirildiğinde hem besin değeri yükseliyor hem de lezzet açısından muhteşem oluyor.

Fasulyeli Bulgur Pilavı İçin Malzemeleri
Fasulyeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra incecik kesin. Tencerenin içerisine tereyağını ve sıvı yağı ilave edip erimesi için bırakalım. Bu arada kuru soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayalım. Yağ eridikten sonra doğranmış kuru soğanı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra kestiğimiz taze fasulyeleri tencereye ilave edelim. Ocağın altı açıkken taze fasulyeyi 5 dakika kadar kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp gibi doğrayıp tencereye ekleyelim ve karıştıralım. Ocağın altını kısalım ve domateslerin yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte pişmesini sağlayalım. Daha sonra domates salçasını ilave edelim, kokusu çıkıncaya kadar 2-3 dakika kavuralım. Şimdi bulguru ilave edelim ve karıştıralım, ardından kırmızı toz biberi, kimyonu, tuzunu ve kırmızı pul biberini ekledikten sonra 3-4 dakika bu şekilde kavuralım. Fasulyeli bulgur pilavının kavurma işlemini tamamladıktan sonra üzerini azıcık geçecek kadar kaynamış sıcak suyunu ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve ocağın altını kısık ateşe ayarlayalım. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Eğer fasulyeli bulgur pilavını hafif sulu seviyorsanız suyunu biraz arttırabilirsiniz. Bulgur pilavı pişerken mümkünse kapağını hiç açmayın. Fasulyeli bulgur pilavı piştikten sonra sıcak olarak servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }