{ "title": "Hamilelikte Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/hamilelikte-bulgur-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 15:38:32", "author": "Gözde Yirik", "article": [ { "article": "
Hamilelikte bulgur pilavı, bulgur kaynatılarak kurutulan tek bakliyattır. Hamilelik döneminde bulgur temel enerji kaynağımız olan karbonhidrattan zengindir. Günlük yaşantımızda ekmek yerine tüketilmesi gereken besinler içerisinde yer alır. İçerdiği karbonhidratlar, yavaş sindirildiğinden ve kan şekerini yavaş yükselttiğinden ötürü, tokluk süresini uzatır. Ayrıca kan şekerini hızlı yükseltmemek nedeniyle hamilelik şekeri yaşayan kişiler içinde uygundur. Bulgur, bitkisel porteni içermektedir.

Bulgur lifli bir yiyecek olduğundan hamilelerde kabızlık sorunu olmasını engenler. Hamileligin son üç ayında olan kabızlığı önlemesi için beslenmelerinde bulgur yemeleri önerilir b vitamini açısından zengindir. Bulgur vejetaryen anneler için uygun bir besin kaynağıdır ayrı zamanda bulgur hamilelikte kilo almamızı sağlaya ve sindiriminde olan kolay bir gıda türüdür potasyum oranı yüksek olan bir besindir bulgurun ayrı zamanda ekonomik bir gıda olup tüketimi daha fazladır bulgurun faydaları daha fazla olan bir bakliyattır gebelerde yurt dışlarında bile gebeliğin ilk üç ayında hap yerine bulgur yemelerini tavsiye ediyorlar çünkü folik asidi ilaçlardan değil en doğal haliyle bulgurdan içinde yer almaktadır. Bulgur kalp için oldukça yararlıdır. Bulgur gebelikte beslenme için en ideal gıdalardan bir tanesidir.
" } ] }