{ "title": "Haşhaşlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/hashasli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 06:55:54", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Haşhaşlı Bulgur Pilavı, bu pilav özellikle Ege bölgemizde yapılan ancak günümüzde Türk mutfağının tamamına yayılmış bir yemektir. Haşhaş ve bulgurun eşsiz uyumu ile ortaya çıkan bu yemek oldukça lezzetlidir ve yüksek besin değeri içermektedir. Diyet yapan kadınlar için haşhaşın ve pilavın içerdiği yağ nedeni ile pek tavsiye edilmeyen bu yemek çocuklar için oldukça besleyici bir lezzettir. Yapımı oldukça kolay olan bu pilavın yapılışı şu şekildedir.

Haşhaşlı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Haşhaşlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Diğer bulgur pilavlarından farklı olarak haşhaşlı bulgur pilavında ilk olarak pilav tenceremize sıcak suyumuzu ekliyoruz. Sıcak suyun üzerine tuz ve şeker ilave edilerek karıştırılır ve yıkanmış olan bulgurlar da tencereye eklenir. Arada bir karıştırılarak bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirilen pilavın pişmeden beş dakika önce üzerine haşhaş ve varsa dövülmüş fındık eklenir. Son olarak yağımızda tencereye eklenir ve yaklaşık on dakika demlenmeye bırakılan pilav sıcak bir şekilde servis edilir.
" } ] }