{ "title": "Haşlama Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Haslama-Bulgur-Pilavi-58.jpg", "date": "20.01.2024 08:19:38", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Haşlama Bulgur Pilavı, bulgur pilavı büyük küçük herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen bir yemektir. Hemen her yörede farklı malzemeler kullanarak çeşitli bulgur pilavları hazırlamak mümkündür. Çoğunlukla bulgur pilavı kavrularak yapılır, ancak haşlayarak yaptığınız zamanda gerçekten muhteşem oluyor. Yapılışı oldukça basit olan haşlama bulgur pilavını habersiz akşam yemeğine gelen dostlarınıza, ailenize, hatta hanımların toplandığı altın gününde bile yaparak ikram edebilirsiniz. Özellikle diyet yapan hanımlar ve beyler için öğün atlatmada haşlama bulgur pilavını tercih edebilirler. Ayrıca haşlama bulgur pilavının kalorisi oldukça düşük olduğu için herkes rahatlıkla tüketebilir. Haşlama bulgur pilavı aslında Kahramanmaraş yöresinde sıklıkla yapılan lezzetlerden bir tanesidir. Sağlık için oldukça yararlı olan bulguru her yaştan herkesin tüketmesi gerekmektedir. Kendi dama zevkinize göre bulgurdan çorba, salata, pilavı gibi pek çok çeşitte mükemmel yemekler hazırlanabilir. Haşlama bulgur pilavı özellikle tavuk suyu ile haşlanarak pişirildiği için çok daha lezzetli oluyor.

Haşlama Bulgur Pilavı İçin Malzemeleri
Haşlanmış Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk önce geniş bir tencerenin içerisine tavuk suyunu ve normal sıcak suyu ilave edelim ve kaynatalım. Su kaynayınca içerisine göz kararı tuzunu ve pilavlık kalın bulguru ekleyip kaşık ile karıştıralım. Tencerenin içindeki bulgur suyu tamamen çekinceye kadar pişirelim. Küçük bir tavanın içerisinde tereyağını eritelim, kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ortadan kestikten sonra yarım ay şeklinde doğrayalım. Daha sonra içerisine kırmızı pul biberi ve tuzu ekleyerek harmanlayın. Bulgur tamamen suyunu çektikten sonra servis tabağına alalım. Ardından haşlanmış bulgur pilavının üzerine tavada kızdırdığımız tereyağını gezdirelim. Daha sonra hazırladığımız kuru soğanı haşlanmış bulgur pilavının üzerine dökelim. Maydanozu kesme tahtasının üzerinde ince ince kıyalım ve serpelim. Haşlama bulgur pilavı hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }