{ "title": "Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/havuclu-patatesli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 14:31:09", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı, Pilav bulgur, pirinç gibi taneli bitkilerin ya da şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda kaynatılarak pişirilmesiyle yapılan bir yemek türüdür. Ülkemizde olduğu gibi dünyanın farklı coğrafyalarında farklı isimlerle adlandırılmaktadır. Örnek; İtalyan usulü pilav çeşitlerine risotto, İran pilavına çilav gibi. Özellikle Japonya ve Çin'de pirinç pilavı çokça tüketilir. Aşağıda tarifini verdiğimiz pilav ülkemize has sebzesi bol bir pilav örneğidir.

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilav tavamızı ocağa alıyoruz ardından zeytinyağımızı tavamızı döküyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanları hafif kavurduktan sonra yeşil ve kırmızıbiberleri zeytinyağımıza ekliyoruz (Biberler daha diri durmasını istiyorsanız su ilave edilirken de ekleyebilirsiniz), hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, küp-küp doğradığımız patatesleri ekliyoruz, ardından rendelediğimiz havuç ları ekli yiyoruz, kızartmaya devam ediyoruz kızardıklarında emin olduğumuzda, salça ve tereyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Küp küp doğradığımız domatesleri ilave edip karıştırıyoruz (Domateslerin kabuklarını soymanız tavsiye edilir). Yıkadığımız bulguru bu karışıma ilave ediyoruz, karabiberi, pul biberi ve tuzunu ekleyip yeteri kadar kaynamış su ilave ederek (Eklenen su, pilav karışımın 1 parmak kadar taşması kâfidir) tavamızın kapağını kapatıp kısık ateşte 15 kadar pişirilir, tava'nın dini tutmaması için ara sıra kontrol etmemiz gerekir.

" } ] }