{ "title": "İnce Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/ince-bulgur-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 01:46:18", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "İnce Bulgur Pilavı, Lezzetli oluşuyla her yemeğin yanında tercih edilen bulgur pilavı çeşitlerinden biri de ince bulgur pilavıdır. Diğer bulgur pilavlarına göre daha yumuşaktır. İnce bulgur pilavı genellikle içli köftenin iç harcı olarak da kullanılmaktadır. Yapılışının pratik olmasıyla birlikte çok sık tercih edilen ince bulgur pilavı her yemeğin yanına yakışmaktadır. Besin değeri bakımından faydalı olan ince bulgur pilavı birçok anne tarafından da tercih edilmektedir. İnce bulgur pilavının yapılışı şu şekildedir;

İnce Bulgur Pilavı Malzemeleri
İnce Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İnce bulgur pilavını yapmak için öncelikle ince bulgur ve irmik tuzla karıştırılır. Tuz ile karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar su eklenerek bir süre bekletilir. Yaklaşık yarım saat beklettikten sonra üzerine yumurta ve un ilave edilerek yoğrulmaya başlanır. Güzelce yoğurduktan sonra avuca sığacak şekilde yassı şekil verilir. Daha sonra orta boy bir tencereye sıcak su konur. Su kaynamaya başlayınca yoğurduğunuz karışımı ilave edin. Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra çıkartın. Bu işlemi tamamladıktan sonra bir tavanın içine tereyağını koyun ve eritin. Eriyen yağın içerisine naneyi ilave ederek kavurun. Tereyağı ve nane harmanlanınca çok lezzetli olmaktadır. Hazırladığınız kuru nane ve tereyağı sosunu pilavın üzerine ekleyerek harmanlayın. Güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }