{ "title": "İnce Bulgur Salatası", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/ince-bulgur-salatasi.jpg", "date": "20.01.2024 16:44:33", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
İnce Bulgur Salatası, oldukça önemli ve sağlıklı bir gıda maddesi olmasından dolayı sıklıkla tüketilmekte olan bulgur sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Bu nedenle bulgur yalnızca pilav şeklinde tüketilmediği gibi ayrıca farklı salata türleri halinde içine özellikle yüksek besin değerleri içeren gıdalar ilave edilerek doyurucu olmasının yanı sıra çok leziz salata çeşitleri de hazırlanabilmektedir. Bulgur bünyesinde insan sağlığı açısından gerekli olan zengin protein kaynaklarına sahip bir besindir. Ayrıca kolesterol miktarı sıfır olan bulgur diğer tüketilen besinlerin sindirimini de hızlandırmaktadır. Kabızlığı önlemesinin yanı sıra bağırsak kanseri oluşumunu engeller. Bulgurun saymakla bitmeyecek faydaları arasında gebelik döneminde anne adayları için tam bir ilaç görevi uygulaması da önemli faydaları arasında yer almaktadır. Bulgur sayılan bu faydalarının yanında özellikle diyet uygulayan kişiler tarafından hem kalori miktarının düşük olması nedeni ile hem de doyurucu niteliği ile daha fazla tercih edilmektedir. Bu nedenle akşam yemeklerinde hem doyurucu hem de hafif lezzetlerle tanışmak isteyen için hazırladığımız ince bulgur salatası mükemmel bir seçenek olacaktır. İnce bulgur salatası oldukça lezzetli ve bir o kadar da pratik bir tariftir.

İnce Bulgur Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
İnce Bulgur Salatası Nasıl Yapılır?

İnce bulgur salatası hazırlığımıza ilk olarak 2 su bardağı ince bulguru bol su altında yıkayarak başlayalım. Ardından uygun bir tencereye yıkanmış bulguru alarak üzerine sıcak su ekleyerek haşlamaya bırakalım. Ardından haşlanarak yumuşayan bulgur ocaktan alarak haşlama suyunu süzdürelim. Kabukları soyulduktan sonra ince ince doğranmış kuru soğanları sıvı yağın içine alarak soğanlar diriliklerini kaybedinceye kadar kavurduktan sonra ocaktan alarak soğuması için bir kenarda bekletelim. Ardından maydanozları temizleyerek bol su altında yıkayarak incecik doğrayıp aynı şekilde yeşil soğanları temizleyip yıkadıktan sonra minik minik doğrayalım. Yeşil biberler, kornişon turşularda küp şeklinde doğrandıktan sonra domateslerin kabuklarını soyarak küçük küpler şeklinde doğrayıp aynı şeklide kırmızı soğanın da kabuklarını soyup ince yemeklik doğrayarak sebzelerimizin doğrama işlemlerini tamamlayalım. Doğrayarak hazır hale getirdiğimiz tüm malzemeleri geniş bir kabın içine aldıktan sonra üzerine haşlanmış bulguru ilave edelim. Ardından karışımın üzerine 1 adet limon suyu, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, yeteri kadar sıvı yağ ve tuz ilave ederek karışımı iyice karıştırarak harmanlayalım. Geniş bir servis tabağının tabanına yıkanmış marulları yerleştirdikten sonra marulların üzerine ince bulgur salatasını dökerek yayalım. Hazır hale gelen salatamızın üzerine sumak, nar ekşisi ve farklı baharatlarda damak tadına uygun olarak ilave edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }