{ "title": "İnce Bulgur Tarifleri", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/ince-bulgur-tarifler.jpg", "date": "19.01.2024 16:07:19", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
İnce bulgur tarifleri, ince bulgur daha çok garnitür hazırlamak için kullanılsa da ana yemek yapımlarında da sıkça tercihe dilmektedir. Özellikle sulu köfte gibi köfteli yemeklerde pirinç yerine ince bulgur tercih edilir. İnce bulgur ile yapılan tariflere yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

İçli köfte için gerekli malzemeler

Dışı için
İçi için
Kızartmak için
İçli köfte nasıl yapılır?

İçli köfte için ilk olarak iç harç hazırlanır. Kuru soğanın kabukları soyularak ince ince yemeklik doğranır. Tavaya bir miktar sıvı yağ eklenerek kızdırılır. Kızan yağda doğranan soğanlar kavrulur. Soğan kavrulduktan sonra kıyma ilave edilir ve bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur. Kıymadan sonra çekilmiş ceviz ilave edilir, bir iki dakika sonra ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ve toz biber eklenip karıştırılarak ocağın altı kapatılır.

Çukur bir kabın içine irmik ve bulgur koyulup, üzerine sıcak su ilave edilir. Kabın ağzı kapatılarak 10 dakika beklenir. Eğer bekleme süresi tamamlandığında çok koyu bir kıvam oluşmuşsa bir miktar daha sıcak su eklenebilir. 10 dakika sonra dış için gerekli olan tüm malzemeler eklenerek iyice yoğrulur. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde şekil verilir. Mümkün olduğunca ince olacak şekilde oyulur. Oyulan köftelerin içine yeteri kadar iç harç eklenip birleştirilir. Birleştirme anında el su ile ıslatılabilir. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Tavaya sıvıyağ eklenip kızdırılır. Kızan yağda hazırlanan köfteler arkalı önlü eşit şekilde kızartılıp, sıcak olacak şekilde servise sunulur.

Afiyet olsun.

Kısır tarifi için gerekli malzemeler
Kısır nasıl yapılır?

İnce bulgur derin bir kabın içine alınarak üzerine 2,5 su bardağı sıcak su eklenir. Kabın ağzı kapatılarak bulgurun şişmesi beklenir. Bulgur kıvama ulaşınca biber salçası, domates salçası, ince kıyılmış maydanoz, yeşil soğan ve marul ilave edilir. Son olarak tuz, limon suyu, kırmızı biber ve sıvıyağ da eklenerek homojen bir şekilde karıştırılır. Kısır servis için hazır afiyet olsun.

Paşa topu için gerekli malzemeler

Köftesi için
Yemek için
Paşa topu nasıl yapılır?

Köfte için verilen malzemeler un haricinde karıştırma kabına alınır. Homojen bir şekilde malzemeler birbiri ile bağdaşana kadar yoğrulur. Yoğrulan köfte yarım saat kadar dinlendirilir. Geniş bir tepsinin içine un serpilir ve hazırlanan köfteden misket büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde yuvarlanıp unlu tepsiye atılır. Tepsi devamlı sallanarak köftelerin una bulanması sağlanır. Kuru soğanın kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Uygun bir tencereye sıvıyağ eklenip doğranan soğanlar sıvıyağda kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine salça ilave edilip karıştırılır. Patates soyularak küp-küp köftelere uygun şekilde doğranıp soğanların üzerine eklenir. Birkaç dakika kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su eklenip tencerenin kapağı kapatılır. İyice kaynadıktan sonra hazırlanan köfteler tencereye ilave edilir. İsteğe bağlı olarak tuz ve baharat ilave edilir. Kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }