{ "title": "İri Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/iri-bulgur-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 08:59:50", "author": "zeynep kucukyazi", "article": [ { "article": "
İri Bulgur Pilavı, Hepimizin bildiği gibi bulgur, bir tahıl çeşididir. Tarlada yetişen buğdayı harmanda elde ederiz. Bulgur yapımında ilk olarak buğdayı, büyük kazanda 5 ya da 6 saat kaynatıp hedik haline getiriyoruz. Daha sonra hediği 1 ya da 2 gün kurutuyoruz. Sonra da değirmene götürerek istediğimiz şekilde, bulguru övütüyoruz. Bulgurun o kadar faydaları var ki özellikle de hamilelikte yemekte çok fayda var. Bulgur vücuda zararı olmayan besin kaynaklarından bir tahıl ürünüdür. Evlerimizin vazgeçilmezidir bulgur, sofralardan eksik olmayan baş tacıdır. Hemen hemen herkesin severek tükettiği bulgurun faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle de doğum yapıp emzirme döneminde çok sık yersek bol bol sütün çok güzel geldiğini sizde fark edeceksiniz.

İri Bulgur Pilavı İçin Gerikli Malzemeleri
İri Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak tenceremize yağımızı koyuyoruz. Daha sonra önceden soyup hazırladığımız soğanları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayıp, tencerenin içine döküyoruz. Biraz yağla soğanları kavuruyoruz. Daha sonra biberlerimizi de doğrayıp, üzerine ekliyoruz. Birazda biberlerle soğanı dolandırıp domatesleri doğrayıp ilave ediyoruz. Arkasından da salçasını koyuyoruz. Ardından bulguru ilave edip biraz altını kısıp bulgurun salçayla özleşmesini sağlıyoruz. Onla da karıştırıp önceden kaynamış suyu koyup tuzunu da ekleyip, kapağını kapattıktan sonra, 15 ya da 25 dakika suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Altını kapatıp dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }