{ "title": "Ispanaklı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/ispanakli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 05:07:41", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Ispanaklı Bulgur Pilavı, oldukça sağlıklı ve besleyici tüm özellikleri bünyesinde barındıran ıspanaklı bulgur pilavı tarifimiz bu önemli özelliklerinin yanı sıra muhteşem lezzeti nedeni ile de tercih edilen pilav tarifleri arasında yer almaktadır. İster ana yemek olarak tek başına bir öğünü kurtarabilen ıspanaklı bulgur pilavını isterseniz diğer yemeklerinizin yanına yardımcı yemek olarak da hazırlayıp sevdiklerinize leziz bir pilav şöleni sunabilirsiniz.

Ispanaklı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Ispanaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Ispanaklı bulgur pilavı hazırlamaya ilk olarak 1 kg ıspanağı temizleyip ince ince doğradıktan sonra sirkeli suyun içine alarak 1 saat kadar bekleterek başlayalım. Ardından verilen sürenin sonunda ıspanakları sirkeli suyun içinden alarak bol su altında birkaç su yıkadıktan sonra süzülmesi için bir süzgecin içine alarak beklemeye bırakalım. Bizde bu esnada pilav tenceremizi ocağa koyarak içine 2 çorba kaşığı tereyağımızı ilave ederek yağın erimesini sağladıktan sonra üzerine kabukları soyularak ince yemeklik doğranmış 1 adet kuru soğanı ilave ederek soğanlar renk değiştirip pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine 2-3 adet yeşil biberin saplarını ve çekirdeklerini temizleyerek ufak ufak doğrayarak ekleyelim. Ardından 1 adet domatesin kabuklarını soyduktan sonra yemeklik doğrayıp kavrulmakta olan soğan ve biberlerin üzerine ilave ederek domatesler diriliklerini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim. Domateslerde bıraktıkları suyu hafifçe çektikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası ve 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası ilave ederek salçalarında kokuları çıkıncaya kadar ezerek salçaları da kavurup pilav harcımızın üzerine artık süzülmeye bıraktığımız ıspanakları ilave ederek ıspanaklar suyunu bırakıncaya kadar tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam edelim.

Ardından istediğimiz kıvama gelen ıspanakların üzerine 1 su bardağı yıkanmış bulguru, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırdıktan sonra pilav tenceremizin kapağını kapatarak ıspanakların suyu ile pilavımızı pişmeye bırakalım. Ispanaklı bulgur pilavımızı 10 dakika kadar pişirdikten sonra şayet gerekiyorsa üzerine bir veya yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edelim. Pilavımızın pişip pişmediğini kontrol ederek tencereyi ocaktan alalım. Hazır hale gelen ıspanaklı bulgur pilavının üzerine temiz bir mutfak havlusu kapatarak yaklaşık 10 dakika kadar beklettikten sonra sıcak sıcak servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine kırmızı pul biber ve karabiber serpiştirerek ayran veya yoğurt eşliğinde servise sunalım.

Afiyet olsun.

" } ] }