{ "title": "Kabaklı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/kabakli-bulgur-pialvi.jpg", "date": "21.01.2024 13:12:23", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Kabaklı Bulgur Pilavı, Bulgur pilavının oldukça fazla tercih edilen çeşitlerinden biri olan kabaklı bulgur pilavı ana yemeklerin yanında rahatlıkla yapılabilecek bir yemektir. Düşük kalorisi ve içerdiği yüksek besin değerleri ile her yaştan insanın rahatlıkla tüketebileceği kabaklı bulgur pilavı özellikle diyet yapan kadınlar içinde ideal bir yemektir.

Kabaklı Bulgur Pilavı Malzemeleri
Kabaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Kabaklar iyice yıkanarak alacalı bir şekilde soyulur ve küçük küçük küpler halinde doğranır. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir ve üzerine ince ince kıyılmış olan soğanlar koyularak kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine doğradığımız kabaklar ve kabuğu soyularak küp-küp doğranmış olan domatesler eklenir. Bir müddet kavrulan malzemelerin üzerine salça eklenerek birkaç dakika daha kavurma işlemine devam edilir. Son olarak bulgur, tuz ve baharatlar da eklenen pilavımızın üzerine suyu da eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra yaklaşık on dakika demlenmeye bırakılan pilav yeşil nane veya dereotu ile süslenerek servis edilir.
" } ] }