{ "title": "Kavurmalı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/kavurmali-bulgur-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 08:30:56", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kavurmalı Bulgur Pilavı, et protein bakımından oldukça zengin olan bir besin maddesidir. Haftada en az iki defa et tüketimi sağlık bakımından oldukça faydalıdır. Ayrıca mutfakta hazırlanan yemekler et ile pişirildiği zaman çok daha yararlı ve besleyici olmaktadır. Bulgur da aynı şekilde hem içerdiği protein bakımından hem de doyuruculuğu ile ön sırada yer almaktadır. Bu iki lezzette mutfakta sıklıkla kullanılan besin ögeleridir. Büyük küçük her insan bulguru ve eti severek tüketmektedir. Ayrıca bu iki besleyici besin maddesini kullanarak pişirdiğiniz kavurmalı bulgur pilavı kişinin günlük protein ihtiyacını karşılayabilmektedir. Bulgur pilavını sade, kavurmalı, sebzeli, şalgamlı aklınıza gelebilecek her çeşit gıda ile hazırlamak mümkündür. Hatta bulgur pilavını pişirmiş olduğunuz her farklı malzeme yemeğe ayrı bir tat vermektedir. Ayrıca pilavın içerisine kullanacağınız kavurmanın yağ oranına göre ayarlarsanız bulgur pilavınız çok daha lezzetli olacaktır. Kavurmalı bulgur pilavının içine kurutulmuş domates, sivri biber ve baharat çeşitleri ekleyerek çok daha fazla lezzet katabilirsiniz.

Kavurmalı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kavurmalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk önce bulguru temizleyerek içindeki bulunan yabancı maddeleri çıkaralım. Daha sonra bulguru yıkayalım ve süzülmesi için ince telli süzgeçten geçirelim. Bu arada çaydanlıkta sıcak su hazırlayalım ve soğanın kabuğunu soyarak yemeklik şeklinde doğrayalım. Geniş bir tencerenin içine tereyağını ekleyerek eritelim ve üzerine yemeklik doğranan soğanı ilave edelim orta ateşte kavuralım. Kuru soğan kavrulduktan sonra içine kavurmayı ilave edelim ve karıştıralım. Daha sonra tencerenin ortasını açalım ve salçayı ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Şimdi sıra suyunu süzmüş olan bulguru ekleyip üzerine sıcak kaynamış suyu, karabiberi ve tuzu ekledikten sonra karıştıralım. Ocağın ateşini yükseltelim ve tencere kaynadıktan sonra kapağını kapatalım ve ocağın altını kısarak pilavın pişmesini bekleyelim. Yaklaşık 15 dakika sonra kavurmalı bulgur pilavınız hazır hale gelecektir. Pilav piştikten sonra mutlaka 20 dakika kadar dinlenerek demlenmesini sağlayın. Bu şekilde tane tane pilav pişirmiş olursunuz. Dinlenmiş olan kavurmalı bulgur pilavını servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }