{ "title": "Kepekli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/kepekli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 22:47:05", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Kepekli Bulgur Pilavı: Hem sağlık açısından hem de daha az kalori almak için kepekli ürünler birebirdir. Bu sebeple de yemek yaparken ya da atıştırmalıklar da kepekli ürünler tercih etmek gerekmektedir. Kepekli bulgur, pirinç gibi ürünlerle yapılan yemeklerin tadının da diğer pirinç ve bulgur gibi ürünlerden eksisi değil artısı vardır. Bu sebeple de sizler için bu yazımda kepekli bulgur pilavının tarifini yazdım. Ben domates sos kullandım ama siz farklı baharat ya da sebzelerle farklı tatlar elde edebilirsiniz. Umarım beğenirsiniz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun diyorum ve tarifime geçiyorum.

Kepekli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kepekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Kepekli bulgur pilavını hazırlamak için ilk olarak, 1 adet orta boy kuru soğan soyulur ve ince ince yemeklik olacak şekilde doğranır. Daha sonra, orta boy bir pilav tenceresinin içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur ve tencere ocağa alınıp, altı orta derecede açılır. Zeytinyağı ısınınca içine soğanlar eklenir ve karıştırarak soğanların kavrulması sağlanır. Ardından içine 1 su bardağı domates sosu eklenir. Sos kaynayınca içine önceden ayıklanıp yıkanmış 1 su bardağı pilavlık bulgur da eklenir. Üzerine göz kararı tuz dökülür ve yaklaşık beş dakika karıştırılır. Son olarak, 2 su bardağı sıcak su eklenir ve tekrar karıştırılıp kaynamaya bırakılır. (Kepekli bulgur pilavı kepekli bulgur ile hazırlandığı için normal pilavdan daha fazla su ile pişirilir) Su kayamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kepekli bulgur suyunu çekene dek pişirilir. Kepekli bulgur pilavı pişince ocağın altı kapatılır ve yaklaşık 15 dakika dinlendirilir. Dinlenen pilav sıcak olarak servis tabaklarına alınır ve servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }