{ "title": "Kestaneli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/kestaneli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 14:57:34", "author": "ayşe can yağmur", "article": [ { "article": "Kestaneli bulgur pilavı, günümüz aşçılarının adeta rehberi olan Osmanlı mutfağında birçok değişik lezzet ve tarif ile yer almıştır. Osmanlı mutfağı oldukça değişik tariflerin de keşfedildiği ve kaydedildiği bir lezzet fabrikası gibidir. İşte bunlardan biri de çerez olarak gördüğümüz kestanenin kah tatlı kah tuzlu yemek ve ikramlarda sıkça kullanılmasıdır. Kestane, besin değeri yönüyle çok zengindir. Kestanenin yağ oranının düşük olmasına rağmen vücudumuz için çok faydalı omega-3 ve omega-6 yağ asitlerini ihtiva etmesi sebebiyle diyetisyenlerce kolesterolü dengeleme açısından tavsiye edilmektedir.