{ "title": "Kimyonlu Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Kimyonlu-Bulgur-Pilavi-95.jpg", "date": "19.01.2024 15:47:42", "author": "Merve Soğancı", "article": [ { "article": "
Kimyonlu bulgur pilavı, kıvamı ile seçerek yiyeceğiniz hafif bir tada sahip olan kimyon ile tadına tat katılan pilav tarifidir. Besleyici, doyurucu ve güzel kokusu ile herkesin severek yiyeceği kimyonlu bulgur pilavı yapımı ile de oldukça kolay ve pratiktir. Sofralarınızı daha nefis ve zengin bir hale getirecek olan bu tarif evinizde bulunan malzemeler ile vakit kaybedilmeden yapılır. İşte bu kadar lezzetli, enfes ve ağızlar da bıraktığı tat ile büyüleyen kimyonlu bulgur pilavının yapılışını beraber inceleyelim.

Kimyonlu bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Kimyonlu bulgur pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle bir tencere içerisine ince ince kıyılmış olan kuru soğan ve sıvı yağ eklenerek kızarmaya bırakılır. Biraz pembe renk almaya başlayan soğanların içerisine halka şeklinde doğranmış olan kırmızı biber de eklenerek bir süre karıştırılır. Daha sonra domates salçası da bu malzemeler içerisine eklenir ve iyice ezilerek karıştırılır. Kabukları soyulan domatesler de bu malzemelerin içerisine eklenerek kapağı kapatılır ve bir süre pişmeye bırakılır. Ardından bulgurlar yıkanıp süzülerek tencere içerisindeki malzemelerin içine konulur ve kimyon ve tuzu da eklenerek bir süre karıştırılır. İçerisine ılık suyu de ekleyerek pilavınızın altını kısın ve kapağını kapatarak kaynamaya bırakın. Suyunu çekene kadar kaynattığınız kimyonlu bulgur pilavınızın üzerine kâğıt havlu geçirerek ocağın üzerinden alın ve bir süre dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresi de bittikten sonra bir servis tabağının içine bir miktar kimyonlu bulgur pilavı koyun ve isteğinize göre maydanoz dalları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }