{ "title": "Kırmızı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Kirmizi-Bulgur-Pilavi-13.jpg", "date": "22.01.2024 01:51:18", "author": "Merve Soğancı", "article": [ { "article": "Kırmızı bulgur pilavı, görünümü ile göze tadı ile damaklara hitap eden pilav tariflerinden biridir. Herkesin severek yediği bulgur pilavının kırmızı yani salçalı olan halidir. Sofraların olmazsa olmazı olan pilav daha güzel ve lezzetli şeklidir. Kırmızı bulgur pilavı evler de kolaylıkla yapılan basit ve pratik bir tariftir. İşte bu kadar güzel özelliğe sahip olan kırmızı bulgur pilavının yapılışını beraber inceleyelim;

Kırmızı bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Kırmızı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle bir tava içerisine tereyağını ve ince doğranmış olan kuru soğanı ekleyerek pembe bir hal alıncaya kadar pişirin. Daha sonra yeşil biberi soğanların içerisine ekleyerek bir süre karıştırın. Bir süre kızaran malzemelerin içerisine soyup küçük küçük doğrayarak malzemelerin içerisine ekleyin. Ardından domates salçasını ekleyerek tuz ve pul biberi ekleyerek bir süre karıştırın. İyice pişmiş olan malzemelerin içine yıkanıp süzülmüş olan pilavlık bulguru ekleyerek bir süre karıştırıp malzemeler ile birbirine katın. Daha sonra ılık suyu da ekleyerek ocağın altını kısarak suyunu çekene kadar pişirmeye bırakın. İyice pişen pilavınızı ocaktan alarak üzerine havlu kapatın ve bir süre dinlenmeye bırakın. Bekleme süresi bittikten sonra bir servis tabağının içine bir miktar kırmızı bulgur pilavından koyarak üzerini istediğiniz gibi maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }