{ "title": "Kırmızı Mercimekli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/kirmizi-mercimekli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 02:04:29", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Kırmızı Mercimekli Bulgur Pilavı; Kırmızı mercimek ve bulgur oldukça vitaminli besinlerdir. Ayrı ayrı güzel yemekleri yapılmaktır. Bu iki vitamini bir araya getiren kırmızı mercimekli bulgur pilavı severek yiyeceğiniz bir tariftir. Benim de severek yaptığım bu pilavı sizinle de paylaşmak istedim.

Kırmızı Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Kırmızı Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Önceden kırmızı mercimek ve bulgur yıkanmalıdır. İyice süzülmelidir. Daha sonra pilavlık tencereye tereyağı koyulup eritilmelidir. Eriyen tereyağına önce kırmızı mercimek eklenip kavrulmalıdır. Daha sonra bulgurda üzerine eklenip bi iki kez çevrilmelidir. Kaynamış su, tuz, et bulyon ve karabiberde eklenip ağzı kapatılmalıdır. Pilav suyunu çekene kadar iyice pişirilmelidir. Piştikten sonra kâğıt havluyla ağzı kapatılıp iyice dinlendirilmelidir. Daha sonra dilenildiği gibi ana yemeklerle veya salatalarla servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }