{ "title": "Kıymalı Bulgur Köftesi", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/kiymali-bulgur-koftesi.jpg", "date": "21.01.2024 03:35:55", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kıymalı Bulgur Köftesi, sade köfte yerine bulgur ekleyerek hazırladığımız köfteler hem daha fazla doyurucu hem de daha lezzetli olmaktadır. Çocuklar en çok kuru köfte yemeyi tercih ediyorlar. Ancak kıyma eklenerek hazırlanan bulgur köftesini de tattıkları zaman bir o kadar severek yiyeceklerdir. Özellikle pek çok Hanım bulgur köftesinin içine ve üzerine değişik malzemeler kullanarak farklı tatlar ile hazırlar. Aslında çoğunlukla malzemeler aynıdır ama içine kullanılan mesela bir kimyon eklendiği zaman köftenizin tadı daha lezzetli olabilmektedir. Bunun için damak zevkine uygun kıymalı bulgurlu köfteler sizlerde hazırlayabilirsiniz. Genellikle hanımlar bu tarz köfteleri günlerinde ya da komşu oturmalarında sıklıkla yapmaktadır. Fakat akşam yemeklerinde yediğiniz zaman tam anlamı ile doyurucu bir yemek yemiş olursunuz. Hatta ara öğünde bile kıymalı bulgur köftesini tüketebilirsiniz. Eğer içinizde kıymalı bulgur köftesini denememiş var ise mutlaka denemesi gereken bir köfte çeşididir. Sizde kendi damak tadınıza uygun olarak besleyici kıymalı bulgur köftesi yaparak aileniz ile bu muhteşem lezzeti deneyebilirsiniz.

Kıymalı Bulgur Köftesi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kıymalı Bulgur Köftesini Pişirmek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kıymalı Bulgur Köftesinin Üzerinin Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kıymalı Bulgur Köftesi Nasıl Yapılır?

İlk önce bulguru ağzını kapalı tutabileceğimiz kabın içerisine koyalım ve üzerine kaynamış 1,5 su bardağı sıcak suyu dökerek kabın ağzını kapatalım. Bulgurun şişmesi için yaklaşık 15 dakika kadar bekleyelim. Daha sonra şişen bulgurun üzerine soğanın kabuklarını soyalım ve rendeleyin, unu, biber salçasını, kıymayı, irmiği, yumurtayı, tuzunu, kimyon, nane ve karabiberini ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yoğurma işlemini yaparken mutlaka arada bir elinizi ıslatmayı unutmayalım. Yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde köfte hazırlayalım. Bütün malzeme bitine kadar bu şekilde köfteleri yaparak hazırlayalım. Diğer tarafta geniş bir tencerenin içerisinde sıvı yağı koyalım ve domates salçasını ekleyerek hafifçe kavuralım ve suyunu ekleyelim. Salçalı su kaynadıktan sonra ince doğradığımız maydanozları içine ekleyelim ve ocağın altını kısarak hazırladığımız köfteleri tencereye ekledikten sonra yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Arada bir karıştırarak pişirelim, çünkü fazla karıştırırsak köfteler açılarak dağılabilir. Bulgur suyu çekip tencerede az su kaldıktan sonra şişecektir kıymalı bulgur köftesini servis tabağına alalım. Daha sonra üzerine yoğurdu çırparak koyu kıvamda dökelim. Küçük tavanın içinde kırmızı toz biberi sıvı yağ ile kızdırdıktan sonra kıymalı köftenin üzerine dökelim ve yemeğimiz servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }