{ "title": "Kıymalı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/kiymali-bulgur-pilavi(2).jpg", "date": "21.01.2024 05:50:48", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "Kıymalı bulgur pilavı, doyurucu, lezzetli, sevilerek yenilen, içerdiği besinlerle de sağlıklı ve faydalı olan bir yemek türüdür. Ana malzemesi olan bulgur zaten başlı başına en faydalı ve en lezzetli tahıl türlerinin başıdır. Ayrıca et yemeyi sevmeyenler için farklı bir yöntemle uygulandığı için bu yemeği yiyerek etten alması gereken besin değerlerini bu şekilde de tüketebilirler. Bulgurun çok çeşitli yemek şekli ve pilavı yapılmaktadır. Ancak kıymalı bulgur pilavı içerdiği besinlerin farklılığı ile değişik bir lezzet olarak sofranızı şenlendirebilir. İşte bu şekilde farklı ve lezzetli olan kıymalı bulgur pilavının yapımı da oldukça pratik ve kolaydır. İşte böyle yapımıyla pratik oldukça lezzetli besleyici ve doyurucu olan kıymalı bulgur pilavını gönül rahatlığıyla menü de bulundurabilirsiniz. Pilavın çok çeşidi bulunmaktadır. Ancak bu diğerlerinden farklı olarak içerdiği soğan ve kıyma ile daha farklı bir lezzet şölenine dönüşmektedir. Böyle kolay, lezzetli ve içerdiği sağlıklı besin değerleri olan malzemeler ile faydalı olan kıymalı bulgur pilavını yapılışını beraber inceleyelim;

Kıymalı bulgur pilavı için gerekli olan malzemeleri
Kıymalı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle bir adet orta boy soğan ince ince doğranarak bir tencere içerisine dökülür. Bir çay bardağı ay çiçek yağı ile iyice pembeleşene kadar pişirilir. Pişme süresi dolduğu zaman ardından 250 gram kıyma eklenir. Kıyma eklendiği zaman karışım sulanmaya başlar ve bıraktığı o suyu çekene kadar kavrulur. Suyu çekildikten sonra 1 çorba kaşığı domates salçası katılır. Biraz çevrilir ve tuzu kendi isteğinize göre ekleyebilirsiniz. Ardından yıkanmış olan 2 su bardağı pilavlık bulgur eklenerek birkaç tur kavrulur. Ardından 3 buçuk su bardağı su eklenir ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır. Kaynama noktasına gelince ocağın altı kısılır. 10 dakika daha pişirilerek kapağı kapatılır. Suyu çektikten sonra ateşten alınır. Daha güzel olması için yaklaşık yirmi dakika kadar kapağı kapatılarak dinlendirilir. Dinleme süresi bittikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. İşte lezzetli ve yapımıyla pratik olan bu yemek herkesin severek yiyebileceği bir tada sahiptir. Siz de bu tarifi deneyerek sofranızı bu lezzetli yemekle şenlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }