{ "title": "Köfteli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Kofteli-Bulgur-Pilavi-76.jpg", "date": "20.01.2024 07:02:51", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Köfteli Bulgur Pilavı, oldukça doyurucu özelliğe sahip olan besin kategorisi içerisinde olan yemek çeşididir. Et ile bulgurun iç içe enfes bir tat oluşturması köfteli bulgur pilavını eşsiz kılmaktadır. Besin değerinin önem teşkil etmesi sağlık bakımından yararlıdır. Köftelerin damakta muhteşem bir tat bırakması bulgur pilavı ile özdeşleşen bu iki lezzetin iştah kabartması olası bir durumdur. Köfteli bulgur pilavı, her yaştan insanın severek yediği bir yemektir. Birçok yemeğin yanına ana öğün olarak yapılan bulgur pilavı köfte ile iç içe ayrı bir lezzet oluşturmaktadır. Bulgur, irili ufaklı birkaç çeşide ayrıldığı için köfteli bulgur pilavında iri bulgurun tercih edilmesi daha uygun olacaktır. Türk mutfağının önemli yemeklerinden olan köfte bulgur pilavıyla etkileşim içinde olarak enerjiyi arttırarak vücudun dinç olmasını sağlar. Müthiş görünümüyle tadına doyum olmayan köfteli bulgur pilavı yanında ekmek kullanımını gerektirmeden yanında sadece çorba, salata, turşu çeşitleri veya içecek tüketimi yeterli olacaktır. Farklı lezzet arayanlara ideal bir yemek çeşidi olarak sofraları donatmaya tek başına yeterli olacak sultanlara layık besin kaynakları içerisinde öncü olmuştur. Köfteli bulgur pilavının dozunda yenilmesi ve bu yemeği yedikten sonra bir süre yürüyüş yapılması sindirimi kolaylaştırarak aşırı yenilen bu yemeğin midede parçalanmasını kolaylaştıracaktır.

Köfteli bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Köfteli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Kıyma, galeta unu, tuz ve kırmızı toz biber bir kap içerisine alınarak iyice yoğurulur. Galeta unu köftelerin yuvarlanırken ve pişirilirken dağılmamasını sağlayacaktır. Yoğurulan etin en az yarım saat dinlendirilmesi kaynar su içerisine atıldığında dağılmasını engelleyecektir. Nohut büyüklüğünde misketler elde edilerek yuvarlanır. Hazırlanan köfteler tavada eritilen tereyağının içerisine koyularak kızartılır. Kızaran köftelerin üzerine bulgur eklenir ve çok az miktarda tuz serpilerek kaynar su ilave edilip köfteli bulgur hafifçe karıştırılır. Pilavın yumuşak olmayıp tane tane diri şekilde olması için su oranını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Kapağı pişene kadar kapalı tutularak açmamaya gayret gösterilir. Ortalama yarım saat kısık ateşte pişirilen köfteli bulgur pilavı sıcağı sıcağına servis tabağına alınarak sunumu yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }