{ "title": "Köftelik Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/koftelik-bulgur-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 06:15:45", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Köftelik bulgur pilavı: Bulgur pilavı hemen hemen herkesin severek yediği bir lezzettir. Birçok yemeğin yanına yaptığımız bulgur pilavı tek başına da bir menü-dür. Örneğin tereyağılı veya şehriyeli bir bulgur pilavını kuru fasulye veya nohut gibi yemeklerin yanında yiyebileceğimiz gibi. Domatesli veya etli bir bulgur pilavını turşu ve ayran eşliğinde ana yemek olarak da yiyebiliriz. Bulgur ile yapılan birçok yemek vardır çoğunlukla da kısır içli köfte çiğ köfte gibi lezzetlerde tüketmekteyiz bulguru. Bulgur irili ufaklı üç ayrı çeşitte ayrılmaktadır en ince köftelik bulgur düğürcük dediğimiz bir ayrı çeşidi bir de iri pilavlık olanı vardır. İlla bulgur pilavı iri bulgurdan olacak diye bir şart yoktur. Dilersek ince köftelik bulgurdan da pilav yapabiliriz. İsterseniz paylaştığım tarife uyarak köftelik bulgur pilavını yapabilirsiniz.

Köftelik bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Köftelik bulgur pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle küp-küp doğradığımız kuru soğanı pilav yapacağımız tavaya alıp üzerine sıvı yağı koyuyoruz. Soğanları yağ ile kavuruyoruz ardından ince ince doğradığımız biberleri ekleyip kıymayı ilave ediyoruz kıyma iyice sulanıp suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Ardından salçayı, pul biber, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak da kabuklarını soyduğumuz domatesleri ince ince doğrayıp ilave ediyoruz. Bir müddet daha kavurduğumuz harca tuz atıp yıkadığımız bulguru ekleyip karıştırıyoruz. Mümkünse pilava sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Acı kapalı ve kısık ateşte pişen pilavı. Ocaktan indirip 10 dk dinlendirip sıcak olarak servis yapıyoruz. Pişirdiğimiz köftelik bulgur pilavını turşu salata ve ayran eşliğinde servis yapabilirsiniz şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }