{ "title": "Köftelik Bulgur", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/koftelik-bulgur.jpg", "date": "21.01.2024 12:12:01", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Köftelik bulgur, Türk mutfağında bulgurun çok fazla önemi vardır. Her evde mutfak erzaklarının olmazsa olmazıdır. Marketlerden alıp çeşitli malzemelerle lezzet verdiğimiz bulgur bin bir zahmetle üretilen bir besindir. Son baharda ekilen buğdayın ilk baharda yeşerip yazın olgunlaşıp sararması sonucu bin bir zahmetle elde edilen buğdayların. Yıkanıp koca koca kazanlarda kaynatılıp bir de onu tekrar kurutulup taş değirmenlerde örgütleme aşamalarından sonra meydana gelen bir besindir. Bulgurun soframıza gelene kadarki serüveni oldukça uzundur. Bulgur çeşit çeşittir örneğin pilavlık bulgur, çobanlık bulgur ve köftelik bulgur. Özellikle iç Anadolu'da yetiştirilen buğday ve gördüğü birtakım işlemler sonucu bin bir zahmetle mutfağımıza giren bulgunun besin değeri de oldukça fazladır.