{ "title": "Körili Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/korili-bulgur-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 22:16:36", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "
Körili Bulgur Pilavı, Bulguru ne kadar çok sevdiğimiz ve ne kadar çok kullandığımız tartışılmaz bir konu. Özellikle de bulgur pilavını oldukça çok seviyoruz. Bugün ki tarifimiz ise körili bulgur pilavı. İki muhteşem lezzet bir arada ve güzel bir tarif ortaya çıktı. Aslında koro belki de çok kullandığımız bir ürün değil fakat kullananların da vazgeçemediği bir yiyecek. Şimdi gel gelelim tarifimize.

Körili Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
3,5 su bardağı su veya isteğe bağlı tavuk ya da et suyu.

Körili Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle pilav tavamıza sıvı yağı ve küp-küp doğradığımız soğanları koyup çok az soteliyoruz. Daha sonra sarımsağı ilave edip biraz da öyle sotelemeye devam ediyoruz. Sonra bulgurumuzu ve baharatlarımızı ilave edip biraz kavuruyoruz. Suyumuzu koyduktan sonra kaynamaya başlayana kadar hızlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra tereyağını eritip pişen pilavın üzerine döküyoruz ve 1-15 dakika dinlemesini bekliyoruz. Körili bulgur pilavımız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }