{ "title": "Kuru Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Kuru-Bulgur-Pilavi-58.JPG", "date": "20.01.2024 15:18:32", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Kuru bulgur pilavı, kuru bulgur pilavı tarifi kuru malzemelerle yapılan yani yaz mevsiminde hazırlayıp kuruttuğumuz ürünlerle yapılan bir bulgur pilavı tarifidir. Oldukça vitaminli ve besleyici bir tariftir. Soğuk kış günlerinde sıcacık sevdiklerinizle ve yakınlarınızla birlikte yiyeceğiniz mükemmel bir bulgur pilavı. Üstelik içinde bulunan kuru domates tadını çok seveceksiniz. Eğer daha denemediyseniz sizde mutlaka bir yere not alın ve hemen deneyin.

Kuru bulgur pilavı için malzemeler
Kuru bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle pilavı pişireceğiniz orta boy büyüklükte bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve altını açın. Daha sonra tereyağı ve sıvı yağı koyup biraz kızdırın. Ardından önceden yemeklik doğradığınız kuru soğan ve biberleri koyarak bira, kavurun. Daha sonra soğan ve biberlerin rengi pembeleştikten sonra yine önceden doğrayıp hazırladığınız kurutulmuş domatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Sonra üzerine domates salçası ve domates sosunu ekleyerek biraz daha kavurun. Ardından pilavlık bulguruda ilave ederek kavurma işlemine devam edilir ve üzerine önceden kaynatmış olduğunuz sıcak su veya et suyunu ekleyerek karıştırın. Kuru bulgur pilavı kaynadıktan sonra üzerine tuzunu ekin ve ocağın altını kısın. Bu şekilde yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar kaynamaya bırakın. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Kuru bulgur pilavı suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve dinlenmesi için biraz bekleyin. Dinlendikten sonra sıcak olarak servis tabağına alın ve servis yapın. Kuru bulgur pilavı tarifi hazır.

Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }