{ "title": "Kuşbaşılı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/kusbasili-bulgur-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 06:08:00", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur sevenler için denenmesi gereken lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Bulgurun besleyici özelliği fazla olduğu içinde insanların sağlık açısından tüketilmesi gereken bir besindir. Bulguru sade olarak pilav yapmak yerine farklı bir lezzet arayanlar için uygun bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirler için yapmayı düşünenler açısından da denenmesi gereken bir tariftir ve ayrıca da gösterişli sunumu ile de güzel ve göz doldurucu bir tercih olabilir. Diyette olanlar için bulgur pirince göre kalori olarak düşük olduğu için akşam yemeklerinde aşırıya kaçmayacak şeklide tüketilebilir.

Kuşbaşılı Bulgur Pilavının Malzemeleri
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak küçük küçük doğranmış etleri soğuk su ile yıkayıp düdüklü tencerenizin içine alıp üzerine bir buçuk su bardağı kadar suda ilave edip yirmi dakika boyunca haşlayın. Bu aşamada önemli bir püf noktası vermek gerekirse, ete tuz atmadan haşlayın. Eğer tuz atarsanız etin sertleşmesine sebep olur. Etler haşlanırken sizde o sırada pilav tenceresine bir çorba kaşığı margarin, iki yemek kaşığı tereyağı, iki yemek kaşığı da zeytinyağını ilave edip eritin. Sonra küp-küp doğranmış olan kuru soğan, yeşil biber ve sarımsağı da ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Bu aşamada önemli bir püf noktası daha soğan ve biberler kavrulurken tuz ilave edilirse daha kısa sürede soğan ve biberler kavrulur ve daha lezzetli olur.

Haşlanmış olan etlerin suyu süzülür, kavrulan soğan ve biberlerin içine ilave edilir ve on dakika kadar daha birlikte kavrulur. Bu sırada da domateslerin kabukları ince bir şekilde soyulur ve küp-küp doğranır tencerenin içerisine eklenir ve kavrulur. Domateslerde kavrulduktan sonra biber salçası ve domates salçasından birer kaşık ilave edip arkasından temizlenmiş ve seçilmiş olan pilavlık bulguru ekliyoruz. Beş dakika boyunca bulgurun diğer malzemeler ile özleşmesi için kavuruyoruz. Haşladığınız etin suyunu kullanmanızı tavsiye ediyorum daha lezzetli olur. Su ölçüsü de bire ikidir. Tabi ki kullanılacak bulgurun cinsi çok önem arz etmektedir. Bulgurun cinsine göre suyu azaltıp veya arttırabilirsiniz. Ben iki buçuk su bardağı bulgura beş su bardağı kadar et suyu kullandım. Et suyunu da pilava ilave ettikten sonra yirmi beş veya otuz dakika kadar tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirilir. Piştikten sonra 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır ve ardından güzelce karıştırıp servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }