{ "title": "Lokanta Usulu Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Lokanta-Usulu-Bulgur-Pilavi-44.jpg", "date": "20.01.2024 17:03:13", "author": "Özlem goren", "article": [ { "article": "Lokanta usulü bulgur pilavı, Lokantaya gidiyorsunuz bir yemek siparişi veriyorsunuz ve yanına da bulgur pilavı istiyorsunuz. Siparişler geliyor ve daha yemek tabakta dururken gözünüzü alıyor. Sabırsızlıkla tadına bakmak istiyorsunuz. Çünkü evde yaptığınız bulgur pilavının ne görüntüsü ne de tadı böyle değil. Hep merak etmişizdir lokantalardaki yemekleri nasıl yapıyorlar. İçine ne katıyorlar da tadı ve görüntüsü bu kadar güzel oluyor. Sizler için lokanta usulü bulgur pilavını araştırdık. Artık sizde kolaylıkla bu enfes lezzeti evinizde uygulayabileceksiniz. Evinize gelen misafirlere sunabileceksiniz ve onların yüzündeki mutlu ifadeyi gördüğünüzde kendinizle gurur duyacaksınız.

Lokanta usulü bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Lokanta usulü bulgur pilavı nasıl yapılır?

Çelik bir tencerenin içine sıvı yağ ve tereyağını alıyoruz. Yağlar ısınınca ince ince kıydığımız soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Ara ara karıştırarak soğanlar pembeleşene kadar soğanları kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra ince ince kıydığımız biberleri de ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küp-küp doğradıktan sonra tencerenin içine ilave ediyoruz. Domatesler suyunu çekerken salçaları da tencereye alıp bulyonu katıyoruz. Bulyonu kaşığın arkası ile iyice ezmemiz gerekiyor ki içinde topak topak kalmasın. Zira bulyon çok tuzlu olduğu için içinde bir topak kalırsa ağzımız tuzdan yanacaktır. Bulyonun ardından pilavlık bulgurlarımızı da ekleyip baharatları ilave ediyoruz. Daha sonra pilavın suyunu katıp tuzu ekliyoruz. Kesinlikle tuz konusunda çok dikkatli olmalısınız. Eğer bulyon kullanacaksanız tuzunu çok az koyun çünkü bulyonlar çok tuzlu oluyor. Eğer bulyon sevmiyorsanız evde hazırladığınız et, tavuk ya da kemik suyu tercih edebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak tadınıza bağlı. Suyunu kattığınız pilavın altını ilk başta açabilirsiniz su kaynamaya başladıktan sonra altını kısmalısınız ki hızlı ateşte bulgurlar pişmeden suyunu çekeceği için bulgurlarınız çiğ kalacaktır. Tencerenin kapağını kapatıp, altını kısıp pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pişirdikten sonra tencerenin ağzına bir havlu koyup dinlenmeye bırakın. Pilavınızı hafif sıcakken servis yapabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }