{ "title": "Mantarlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/mantarli-bulgur-pilavi(1).jpg", "date": "19.01.2024 22:14:40", "author": "Fatma Kaya", "article": [ { "article": "
Mantarlı bulgur pilavı, sebzeli pilavlar arasında en gözde olan tariflerden biridir. Tüm sebzeli pilavlarda olduğu gibi malzeme listesi tercihe göre zenginleştirebiliyor. Herkes için genel bir tarifin dışında soğan ve sarımsak ilaveli mantarlı bulgur pilav çeşitleri de mevcut. Pilavda sarımsak, soğan ve biber sevmeyenler sadece mantar ve bulgur ile pilavlarını pişirebilirler. Pilavı pişirirken normal su yerine et suyu kullanmak daha lezzetli bir sonuç almayı kolaylaştıracaktır.

Mantarlı bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Mantarlı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Mantarlar temizce yıkanıp süzülür. Süzülen mantarlar tercihe göre bir büyüklükte ince ince doğranır. 1 adet yeşil biber de aynı incelikte doğranır. Pilav yapılacak tencereye 2 kaşık sıvı yağ eklenir. Doğranan mantarlar biberle beraber kavrulur. Mantarın pişerken sulanma özelliği olduğu için mümkün olduğunca ocağın altı kısılmamalıdır. Mantarlar suyunu çektikten soya tereyağı konur. Tereyağı eriyince salca da eklenip kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Kavrulan salçanın içerisine 1 su bardağı bulgur ve tüm baharatlar ilave edilip karıştırılır. Üzerine 2 su bardağı sıcak su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır ve pilav suyunu çekip göz göz olana kadar pişirilir. 15 dk. Dinlendirip servis edilir.
" } ] }