{ "title": "Maydanozlu Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Maydanozlu-Bulgur-Pilavi-49.jpg", "date": "20.01.2024 01:52:47", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Maydanozlu Bulgur Pilavı, tahıl ürünlerinden elde edilen tohumların öğütülmesiyle elde edilen bulgurun maydanoz ile yapıldığı bir yemek türüdür. Bulgurun içeriğindeki yüksek besin değeri yönünden oldukça faydalı bir gıdadır. Maydanoz içerdiği A vitamini açısından pilav içerisine eklendiğinde sağlık yönünden önem teşkil eder. Maydanozlu bulgur pilavı renk bakımından da farklı bir görüntü oluşturur. Maydanozun bulgura verdiği yeşil renk ile pilava yeni bir seçenek katkısında bulunur. Bu gıda ekmek yeme ihtiyacı duyulmadan doyurucu his yaratır.

Maydanozlu bulgur pilavı, vücut direncini attırdığı için her zaman sofralarda yer edinmelidir. Ayrıca sindirim sistemi ile de barışık haldedir. Bağırsakların işlevini kolaylaştırır. Bünyeyi enfeksiyonlara karşı korur. Kalp atışlarını dengeleyerek kanser oluşumundaki hücreleri yok eder. Mide suyunu çeker. Damarların güçlenmesini sağlar. Farklı lezzetler arayanlar için bu besin maddesi sağlık bakımından değerli bir pilav seçeneğidir.

Maydanozlu bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Maydanozlu bulgur pilavı nasıl yapılır?

Maydanoz ayıklanarak temiz bir şekilde yıkanır. Bu maydanozun yarısı saplarıyla birlikte bütün olarak derin bir tencereye alınıp 1 litre su eklenerek haşlanmaya bırakılır. Haşlanan maydanozlar suya yeşil rengini verip kaynatıldıktan sonra süzülerek suyu kullanılmak için bekletilir. Diğer yarısı ise saplarında ayıklanarak sadece yaprak kısımları ince bir şekilde kıyılarak bir köşede sırası gelmesi için bekletilir. Diğer yandan bir tava içerisine tereyağı eklenerek kavrulur. Yıkanıp süzülen bulgurlar tereyağı kavrulduktan sonra içerisine eklenerek tekrar kavurma işlemi gerçekleştirilir. Aynı esnada maydanozun haşlanmasıyla elde edilen su sıcak bir şekilde bulgurların içerisine aktarılır. Tuz da eklenerek karıştırılır ve tencere kapağı kapatılır. Kısık ateşte bir süre pişirilir. Öte yandan doğranan maydanoz yaprakları bir kâse içerisine az miktarda koyulur. Pişen bulgur pilavı bu kasedeki maydanozlar dağıtılmadan üzerine doldurularak bulgur kaşık yardımıyla kâsenin şeklini alabilmesi için sıkıca bastırılır. Daha sonra kâse bir tabak içerisine doğru ters çevrilerek pilava şekil verilmiş olur ve maydanoz sayesinde şık bir görünüm elde edilerek bu şekilde servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }