{ "title": "Mercimekli Bulgur", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/mercimekli-bulgur.jpg", "date": "19.01.2024 03:45:24", "author": "Aslı Kahraman", "article": [ { "article": "Mercimekli Bulgur, mercimek besin değeri son derece yüksek bir tahıl ürünüdür. Faydası oldukça fazladır. Kandaki kötü kolesterol oranını düşürmektedir. Aynı zamanda yüksek oranda lif içermektedir. Mercimeğin içinde bulunan demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önleyebilmektedir. Sağlığımızı destekleyici birçok özelliği nedeniyle tüketiminin sık olması gerekir. Örneğin, yapımı çok kolay olan yeşil mercimekli bulgur pilavı, tercih edilebilir. Bulgur da önemli besin değeri taşıyan bir tahıl grubudur. Dolayısı ile mercimekle birleşimi son derece faydalıdır. Şimdi size bunun tarifini vermek istiyorum.

Mercimekli Bulgur Malzemeleri
Mercimekli Bulgur Nasıl Yapılır?

Öncelikle mercimeği yıkayıp, hafif yumuşayana kadar haşlayalım. Suyunu süzelim fakat boşa dökmeyelim. Diğer tarafta, sıvıyağı tencereye alıp, küçük doğranmış soğanları ekleyelim, biraz kavuralım. Ardından bulguru ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım. Sonrasında yeşil mercimeği de ekleyip 2 dakika daha kavuralım. Diğer tarafta mercimeğin suyunu ölçelim. Eğer gerekirse üzerini sıcak suyla tamamlayarak, 4 çay bardağı suyu, mercimek ve bulgurun olduğu tencereye ilave edelim. Tuzunu da atarak, tencerenin kapağını kapatalım. Önce harlı, sonra yavaş ateşte pilavı pişirelim. Ateşten alınca tereyağını ekleyip karıştıralım ve pilavın demlenmesi için yaklaşık 10 dakika bekleyelim. Sonunda pilavımız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }