{ "title": "Naneli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Naneli-Bulgur-Pilavi-16.JPG", "date": "20.01.2024 08:10:37", "author": "Zuleyha tonbul", "article": [ { "article": "Naneli Bulgur Pilavı, Bulgur pilavı bilindiği gibi lezzet ve vitaminler yönünden oldukça etkili bir gıda kaynağıdır. Özellikle hamilelerde tüketildiği zaman hamileliğin ilk 3 ayınca vücut için gerekli olan folik asit ihtiyacını bile karşılamaktadır. Ayrıca bol lif kaynağı olmasından dolayı diyet yapanların özellikle tercih etmesi gereken bir besindir. Bulgurun sofralarımızda en az haftada iki kez tüketilmesi gerekir. Ayrıca nane ile besin değeri daha fazla artar. Kansere bile etkili olan bu mucizevi besin kaynağının yapılışı şu şekildedir.

Naneli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Naneli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk önce bir tavaya sıvıyağ koyulup soğanlar bu yağda iyice kavrulur. Daha sonra üzerine salça, kıyılmış biberler ve su ilave edilir. Bir güzel karıştırılır kaynamaya bırakılır. Su kaynamaya başladığı vakit üzerine bulgur ve tuz ilave edilir. Bir kere karıştırılır. Tencerenin altı hafif kısılarak bulgurun suyu çekmesi beklenir. Bulgur iyice suyunu çektikten sonra üzerine nane serpiştirilir kâğıt havlu ile üzeri kapatılır. 15 dakika dinlenme süresinden sonra naneli bulgur pilavımız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

" } ] }