{ "title": "Nohutlu Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/nohutlu-bulgur-pilaiv.jpg", "date": "20.01.2024 02:46:19", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Nohutlu Bulgur Pilavı, Geleneksel Anadolu yemekleri arasında yer alan ve günümüzde hemen her sofranın vazgeçilmezi olan bulgur pilavı birçok çeşidinin yanı sıra nohut ile de yapılarak sofralarda ilk sırayı almaya devam etmektedir. Hem nohut hem de bulgur içinde yer alan yüksek lif oranı ve besin değeri ile nohutlu bulgur pilavı oldukça besleyici ve sağlıklı bir yemektir. Özellikle çocuklar için oldukça faydalı olan bu yemek diyet yapan insanlar için orta porsiyonda tüketilmesi gereken bir besindir. Bir porsiyonu yaklaşık 180 kalori olan nohutlu bulgur pilavı ekmek yerine kullanılacak alternatif yemekler arasında yer almaktadır.

Nohutlu Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle pilav tenceremizin içine tereyağı ve zeytinyağımızı ekliyoruz. Eriyen yağların üzerine salçayı ekleyerek biraz kavuruyoruz. Ardından nohut, yıkanmış ve ayıklanmış olan bulgur ile bulyon ve tuzumuzu ekliyoruz. Kısa bir müddet kavurduktan sonra üzerine sıcak suyumuzu da ekleyerek pilavı kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişen pilavımızı on dakika kadar demlenmeye bıraktıktan sonra sıcak olarak servis ediyoruz. Pilavda kullanılan et bulyon yerine üç su bardağı haşlanmış et suyu kullanılabilir. Bu pilavımızı daha lezzetli yapacaktır.
" } ] }