{ "title": "Oktay Usta Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Oktay-Usta-Bulgur-Pilavi-82.gif", "date": "23.01.2024 03:22:06", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "
Oktay Usta Bulgur Pilavı; ekonomiktir. Oktay Usta bulgur pilavı, kolesterolü kontrol altına alır. Oktay Usta bulgur pilavı, enerji verir. Oktay Usta bulgur pilavı, vücut direncini artırır. Oktay Usta bulgur pilavı, sinir ve sindirim sistemine iyi gelir. Oktay Usta bulgur pilavı, kabızlığa önler ve bağırsak kanserinden korur. Oktay Usta bulgur pilavı, zekâ gelişimini sağlar, şeker hastalarında şekeri dengeler. Oktay Usta bulgur pilavı, kana geç karışması karışması nedeniyle kilo verdirir. Oktay Usta bulgur pilavı, beyin kanaması ve kalp krizi riskini önler. Oktay Usta bulgur pilavı, safra taşına engel olur. Oktay Usta bulgur pilavı, saç ve cilt için faydalıdır. Bulgurun içerisinde, çinko, krom, magnezyum, selenyum, B12, B1 vitamini, folik asit ve fosfor bulunur. Lif açısından zengindir.

Oktay Usta Bulgur Pilavı Malzemeleri
Oktay Usta Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle bulgur yıkanmalı ve suyu süzülmelidir. Daha sonra tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Salçayı ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz. Kavrulan salcanın üzerine bulguru ekleyip 2-3 dakikada bulguru kavuruyoruz. Daha sonra sıcak suyu ve tuzu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra 15 dakika dinlenmesi için bekliyoruz. Bulgur pilavı, mide problemi olan kişilerde ağrı, yanma, ekşime yapabilir. Bazı kişilerde aşırı gaz oluşumuna sebep olabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }