{ "title": "Otlu Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Otlu-Bulgur-Pilavi-37.jpg", "date": "19.01.2024 18:54:11", "author": "Ayşenur Uçar", "article": [ { "article": "Otlu bulgur pilavı, çok lezzetli, kolay ve en önemlisi de doyurucu ve besleyici bir bulgur pilavı tarifidir. Bulgur pilavı sevmeyenler için bu tarifi yaparak sevdirmeniz mümkün olacaktır. Öğle ve akşam saatlerinde yaparak rahatlıkla tüketebilirsiniz. Üstelik özel günlerinde vazgeçilmez ana yemeklerinden biridir. Bu buğur pilavını belki de ilk kez yiyecekler için farklı bir tarif olabilir. Sizde tanıdıklarınıza ve sevdiklerinize bu muhteşem lezzeti yaparak farklı bir tabak çıkarın.

Otlu bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Otlu bulgur pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle pilavı pişireceğiniz tavayı alın ve ocağın altını açın. 3 çorba kaşığı margarin veya tereyağını koyarak eritin. Eriyen yağın üzerine hazırlanmış yemeklik doğradığınız kuru soğanı koyup karıştırın. Soğanların biraz rengi değişene kadar kavurun. Soğanlar pembeleşinceye kadar üzerine yıkanmış pilavlık bulguru koyup karıştırın. Bu şekilde 2-3 dakika kadar bulgurları kavurun. Bulgurları kavurduktan sonra üzerine önceden kaynatılmış 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin. Ocağın altını biraz kısın ve tencerenin ağzını kapatarak bu şekilde yaklaşık 9-10 dakika kadar pişirin. Pilav suyunu çekmeye yakın tencerenin içine önceden hazırlamış olduğunuz dereotu, maydanozu, fesleğeni ve naneyi atıp karıştırın. Pilav suyunu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatın ve pilavı 4-5 dakika kadar dinlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis yapın. Otlu bulgur pilavı tarifiniz hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

" } ] }