{ "title": "Patatesli Bulgur Çorbası", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Patatesli-Bulgur-Corbasi-19.jpg", "date": "21.01.2024 03:22:29", "author": "Merve Soğancı", "article": [ { "article": "
Patatesli bulgur çorbası, doyurucu, besleyici ve ağızlar da mükemmel bir tat bırakan çorba tarifidir. Diğer çorba tariflerinin yanı sıra içinde bulunan malzemeler arasında patates ve bulgur hem daha lezzetli hale getirirken hem de doyurucu özelliğe sahiptir. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra yapımı ile de oldukça kolay ve pratik olan patatesli bulgur çorbası vakit kaybetmeden yapılır. Sofralarınıza daha güzel, farklı ve kıvamı ile yemeye doyamayacağınız bir tarif olma özelliğine sahip olan patatesli bulgur çorbasının yapılışını beraber inceleyelim;

Patatesli bulgur çorbası için gerekli malzemeler
Patatesli bulgur çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle bir tencere içerisine tereyağını koyarak iyice eritin. Daha sonra içerisine ince doğranmış olan kuru soğanı ekleyerek pembe bir renk alıncaya kadar karıştırın. Ardından içerisine domates ve biber salçasını ekleyerek iyice karıştırın. İçerisine unu da ekleyerek bir tur karıştırın ve isteğinize göre tencerenin yarısı dolacak şekilde ılık su veya et suyu ekleyin. Soyup ince doğramış olan patatesleri tenceredeki suyun içine ekleyin ve yıkayıp süzmüş olduğunuz bulguru da içine koyarak kaynamaya bırakın. Kaynamak üzere olan çorbanızın içine soyup ezdiğiniz sarımsakları da ekleyerek kapağını kapatın ve ocağınızı kısın. Patatesli bulgur çorbanız kaynamaya başlayınca içerisine tuz ve pul biberi ekleyerek yaklaşık olarak yirmi dakika boyunca kaynamaya bırakın. Tüm malzemeler yumuşayıp kaynayınca artık patatesli bulgur çorbanızı servis etmeye başlayabilirsiniz. Üzerine isteğinize göre üzerini kaşar peyniri rendesi ile süsleyerek görselliğini arttırarak iştahları kabartan bir tat elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }