{ "title": "Patatesli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/patatesli-bulgur-pilavi(3).jpg", "date": "21.01.2024 03:20:59", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Patatesli bulgur pilavı, Patates bütün yıl ülkemizde ve dünyada her ay hasat edilebilen bir bitkidir. Patates önemli miktarda besin ve bitkisel ürün içermektedir. Genellikle sağlık açısından çok faydalı ve güvenli tüketilebilecek bir besin kaynakları arasında bulunmaktadır. Patatesin içerisinde bulundurduğu bazı maddeler ve vitaminler sağlık açısından oldukça faydalıdır. Özellikle diş sağlığı için çok faydalıdır. Cilt bakım ürünleri ve maskelerinde bol miktarda patates kullanılmaktadır. Bunun en büyük sebebi ise patatesin de bol miktarda C vitamini içermesidir. Patates, harika bir enerji deposudur. Yoğun miktarda vitamin ve mineraller içermektedir. Potasyum özellikleri açısından oldukça zengindir. Patatesi evlerimizde farklı çeşitlerde kullanmamız mümkündür. Örneğin; haşlayarak kızartarak, fırında közleyerek ve dolmasını yaparak çok lezzetli tatlar ortaya çıkartabiliriz. Her zaman bol miktarda bulunan bir kaynak olduğu için düzenli olarak tüketilmesinde fayda vardır. Ama siz patatesi kızartarak tüketmek yerine onu haşlayarak yemeyi deneyin. Bulgurun faydalarını saymakla bitiremeyiz. Tahıl çelişti olan bulgur, oldukça insan sağlığına son derece faydalı bir besindir. Çok güzel ve çok lezzetli bir tat ortaya çıkacaktır. Bulguru tükettiğimiz zaman vücudumuzda tokluk hissi meydana gelir. Pirince göre daha sağlıklı ve faydalı olan bulguru, herkesin tüketmesi son derece sağlıklıdır. Özellikle büyüme çağındaki çocukları için ve hamile bayanlara önerilmektedir. Çocuklarımıza bulgur pilavını sevdirmek adına, içerisinde patates katarak onların daha güzel ve iştahla yediklerini görmekteyiz. O yüzden daha önce yapmış olduğum ve artık sürekli yapıyor olduğum, patatesli bulgur pilavını sizlerle paylaşmak isterim.

Patatesli bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler
Patatesli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle ilk yapacağımız iş, soğanları soyup doğramak olacaktır. Tenceremize koyduğumuz soğanlarımızın üzerine, biberimizi ekliyoruz ve sıvı yağımızı koyup kavurmaya başlıyoruz. Kavrulan soğan ile biberlerin üzerine salçamızı ekleyerek renklendiriyoruz. Ardından küp-küp doğradığımız patateslerimizi ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra içerisine bulgurları ekliyoruz. Kırmızı biber ve tuzunu da ekleyerek, suyunu ayarlayalım ve kapağını kapatarak, suyunu çekmesini bekleyelim. Sonrasında ise ocaktan aldığımız pilavımızı, dinlenmesi için üzerini temiz bir bezle kapatalım. 10 veya 15 dakika kadar dinlendikten sonra patatesli bulgur pilavımız servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }