{ "title": "Patlıcanlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/patlicanli-bulgur-pilavi(2).jpg", "date": "19.01.2024 21:45:57", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Patlıcanlı Bulgur Pilavı, Bulgur pilavı çeşitleri içinde oldukça sık tercih edilen ve oldukça lezzetli olan bu pilav Anadolu yemekleri arasında yer almasına karşın yurdumuzun hemen her yöresinde yapılmakta ve tüketilmektedir. Yüksek besin ve lif değeri içeren bulgur ile patlıcanın eşsiz uyumu ile ortaya çıkan bu yemek patlıcanın kızartılması ile elde edildiği için diyet yapan kişiler için pek tavsiye edilmemektedir. Ancak ekmek veya gün içerisindeki diğer yemeklerin azalması ile orta boy porsiyon tüketilmesi diyet yapan insanlar için sakıncalı değildir.

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Malzemeleri
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle yıkanan ve kabukları alacalı bir şekilde soyulan patlıcanlar yağda kızartılır. Kızaran patlıcanlar yağdan alınır ve pilavın yapımına başlanır. Pilav tenceresinin içerisine tereyağı ve zeytinyağı koyulur. Eriyen yağların üzerine ince ince doğranmış soğanlar, yıkanmış ve ince bir şekilde doğranmış olan biberler ve salça eklenir ve kavrulur. Kavrulma işleminin ardından bulgur, tuz ve sıcak suda tencereye eklenir ve pişmesi için kısık ateşte bırakılır. Pilav pişmeye yakın önceden kızarttığımız patlıcanlar tencereye eklenir. Patlıcanlar karıştırılmadan pilav ile pişmeye bırakılır ve suyunu çekmesi ile ocağın altı kapatılır. On ile on beş dakika arasında demlendirilen patlıcanlı pilav sıcak bir şekilde servis edilir.
" } ] }