{ "title": "Pırasalı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Pirasali-Bulgur-Pilavi-82.JPG", "date": "19.01.2024 19:51:09", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Pırasalı Bulgur Pilavı; Soğangillerden olan pırasa yemek türü çok fazla tercih edilmese de bu pırasanın birçok faydası olduğu gerçeğini değiştirmez. Lif açısından oldukça zengin olmakla beraber A, E ve K vitaminlerini de içermektedir. Özellikle de A vitamini açısından oldukça zengindir. Bununla beraber potasyum, magnezyum, demir, bakır ve kalsiyum gibi vücut için oldukça önemli ve hayati önem taşıyan mineralleri de içermektedir. Bu ve buna benzer içeriği oldukça zengin ve oldukça faydalı olan pırasayı yemeyi ihmal etmeyelim. Bizler de bugün size pırasalı tarif olan pırasalı bulgur pilavı tarifini vereceğiz. Anadolu'nun bağrından gelen bu tarifleri sizlerde severek yiyeceksiniz. Buna eminim. Dilerseniz başlayalım. Hadi kolay gelsin.

Pırasalı Bulgur Pilavı Malzemeleri
Pırasalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanımızı ve pırasalarımızı küçük küçük doğruyoruz. Daha sonra pilavımızı yapacağımız tavaya, sıvı yağımızı alıyoruz ve ocağa bırakıyoruz. Ardından doğradığımız pırasaları ve soğanı ekliyoruz. Bu ikiliyi sıvı yağda sararana kadar kavuruyoruz. Sonrasında domates salçasını ekleyip bir müddet daha kavuruyoruz. Salçamızda kavrulunca küçük küp-küp doğradığımız patatesleri de ilave edip kavurma işlemine devam ediyoruz. Son olarak önceden iyice yıkadığımız bulgurumuzu da ekleyip bütün malzemeyi harmanlanana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Bütün bu işlemden sonra tuzunu da ekleyip, üzerini bir iki parmak geçecek kadar kaynar suyunu ilave edip kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Pilavımız artık yemeye hazır.

Afiyet olsun.

Not: Yazın bu tarifte salça yerine taze domates kullanabilirsiniz. Daha da lezzetli oluyor. Eğer seviyorsanız bu malzemelere havuç ve biberde ekleyebilirsiniz.
" } ] }