{ "title": "Salçalı Bulgur Köftesi", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Salcali-Bulgur-Koftesi-34.jpg", "date": "21.01.2024 07:24:39", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Salçalı Bulgur Köftesi, buğday tohumunun öğütülmesiyle elde edilen bulgur ile salça eşliğinde yapılan bir köfte türüdür. Oldukça doyurucu etkiye sahip salçalı bulgur köftesi içerisindeki besin değerleriyle de ön plandadır. Türkiye'de özellikle doğu bölgelerinde bu köfte sıklıkla tüketilmektedir. İçeriğindeki lifler sayesinde tokluk hissi uyandırarak ekmek kullanımına ihtiyaç duyulmadan yenilen gıdalardan olup yapılışı da zahmet gerektiren bir yemektir. Et yemeklerinin yanına çok yakışan bu lezzet taze ve sıcak olarak tüketilirse midenin keyifle dolmasına ve mutluluk hormonlarının artışına etken olur. Mideyi rahatlatarak kilo almak isteyenler için ideal bir seçenektir. Mideyi rahatlatmasının yanı sıra akşam geç saatte tüketildiğinde bulgurun mide suyu içerisinde yoğunlaşma özelliği olduğundan rahatsızlık vermesi muhtemeldir. Göz alıcı rengiyle ve enfes kokusuyla iştahları kabartır. Her yaştan grubun beğeneceği yemekler arasında olan salçalı bulgur köftesi her yörede kendine has farklı isimle adlandırılmaktadır. Bunlar; sıkma, yuvalama, fellah köftesi gibi isimler alabilmektedir. Üzerine yoğurtlu sarımsak sosu yakışmakla birlikte ana yemek olarak tek başına yeterli olan salçalı bulgur köftesinin yanında genellikle turşu, ayran, şalgam suyu gibi içeceklerle tüketimi yaygındır.