{ "title": "Salçalı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/salcali-bulgur-pilavi(1).jpg", "date": "20.01.2024 00:20:13", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Salçalı Bulgur Pilavı, Bulgur pilavının her çeşidi olduğu gibi salçalısı da çok meşhurdur ve çok tercih edilen pilav türleri arasındadır. Genellikle Doğu Anadolu bölgesinde tercih edilir. Orta bulgur ile yapılır ve isteğe göre biber salçası da atılır.

Salçalı Bulgur Pilavı Malzemeleri
Salçalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tencereye sıvı yağ ve tereyağı konularak pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan yağa salça ilave edilir ve salça kavrulana kadar karıştırılır. Daha sonra orta bulgur tuz ile ilave edilip 5 dakika da öyle kavrulur. Kavrulan bulgurdan sonra su konur ve orta ateşte pişirilir. Piştikten sonra diğer pilavlar gibi 10 dakika tencerenin ağzı kapatılarak dinlendirilir. Dinlenen pilavlar istenilen şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }