{ "title": "Şalgamlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Salgamli-Bulgur-Pilavi-13.JPG", "date": "21.01.2024 14:25:44", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Şalgamlı bulgur pilavı, eşsiz lezzetlerden biri olan şalgam bitkisiyle tahıl ürünlerinin öğütülmesiyle oluşturulan bulgurun iç içe buluşmasıyla muhteşem renge sahip pilav çeşitlerinden biridir. Köklü bir bitki olan şalgam Akdeniz bölgesinde yoğun bir şekilde yetiştirilir. İçerdiği önemli besin değerleriyle sağlık bakımından ele geçmeyecek bir cevherdir. Zengin potasyum içeriğiyle bulgur pilavı yapımına katkı sağlayarak son derece direnç yükseltici ve tansiyon düşürücü etkiye sahiptir. Şalgam, bulgur pilavına verdiği kırmızı rengiyle iştahları kabartan bir sunum elde edilmesine imkân sağlar. Bulgurun içeriğindeki besin maddelerinin değeri çok faydalıdır. Doyurucu bir özelliğe sahiptir. Mide suyunu çeker ve midede oluşan ağrılara iyi gelir. Şalgamlı bulgur pilavı ile vücuda gereken tüm vitamin ve mineraller alınmış olur.

Şalgamlı bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Şalgamlı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Şalgam yıkanıp soyularak küçük bir tencerede haşlanır. Kaynadıktan sonra suyu ayrı bir kap içerisine alınıp şalgam küçük küp şeklinde doğranır ve bir köşede bekletilir. Uygun bir tava içerisine tereyağı alınarak kavrulur. Bulgur da eklenerek kısa bir süre daha kavurma işlemi yapılır. Ardından doğranmış olan şalgam eklenir. Ayrılmış olan şalgam suyu ve tuz da eklenerek tava kapağı kapatılıp kısık ateşte ortalama yirmi dakika pişirilir. Son olarak da şık bir sunumla servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }