{ "title": "Şalgamlı Bulgur", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/salgamli-bulfur.jpg", "date": "19.01.2024 20:20:28", "author": "Fatma Kaya", "article": [ { "article": "
Şalgamlı bulgur gerek pilav gerekse salata olarak hazırlanabilecek bir tarif. Şalgam ve şalgam suyu sayesinde bulgurun sahip olduğu tat ve renk, sofralara lezzetin yanı sıra keyifli bir görüntü kazandırıyor. Akşam sofraları için etli bulgur pilavından başka ev oturmalarının, çay saatleri için hazırlanan garnitürlü bulgur salatası da şalgamlı bulgurla yapabilecek tariflerin arasında. Sağlıklı bir yiyecek olan şalgam, balık ve et gibi yemeklerin yanında salata olarak da servis edilir. A vitamini yüksek olan şalgamı, bulgur ve diğer besinlerle hazırlayıp tüketmek gerekir.

Şalgamlı bulgur salatası için gerekli malzemeler
Şalgamlı bulgur salatası nasıl yapılır?

Derin bir tencerenin içerisine su ve şalgam suyu konup kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine yıkanmış bulgur eklenir. Pilav gibi suyu çekene kadar pişirilip haşlanır. Taze soğan, maydanoz ve dereotu yıkanır, ince ince doğranır. Salatalık turşusu da istenilen ufaklıkta doğranıp mısırla birlikte yeşilliğin içerisine katılır. Bulgur dinlenip demlendikten sonra derin bir salata tabağına alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir. Tuz, kimyon ve isteğe göre pul biber serpilir. Doğranmış olan yeşillikler de ilave edilip karıştırılarak harmanlanır.
" } ] }