{ "title": "Sarımsaklı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/sarimsakli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 20:20:54", "author": "Fatma Kaya", "article": [ { "article": "
Sarımsaklı bulgur pilavı, genellikle çoğu yörede farklı tariflerle yapılan bir pilav türüdür. Sade olarak yapılan pilavda sarımsağın aromasından faydalanmaktan öte pilavın içerisine sarımsaklar tane olarak bulunur. Adıyaman, Malatya gibi şehirlerin yemek kültüründe sarımsaklı bulgur pilavı için tavuk da kullanılır. Tercihe göre tavuk yahut et suyu ile de pişirilen pilavın özelliği, daha önce de belirttiğimiz gibi sade ve sarımsak taneli olmasıdır. Tüm pilavlarında şehriye kullanmayı sevenler bu pilav için de şehriye kullanabilirler.

Sarımsaklı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri
Sarımsaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Soğan ve sarımsaklar soyulur. Soğan küp-küp doğranır. Derin pilav tavasının içerisine zeytinyağı konur. Soğanlar kavrulmaya başlanır. Soğanlar pembeleşince sarımsakları da ilave edilip sotelenir. Bulgur yıkanır ve tavaya eklenir. 3 dk. Orta ateşte kavrulur. Tereyağı ve baharatlar da ilave edilir. Son olarak 2.5 su bardağı su eklenir. Su kaynayana kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte pilav pişmeye bırakılır. 10 dk. Demlendikten sonra servis yapılır.
" } ] }