{ "title": "Şehriyeli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Sehriyeli-Bulgur-Pilavi-55.jpg", "date": "21.01.2024 20:20:14", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Şehriyeli Bulgur Pilavı, lezzetlidir ve yapması da çok kolaydır. Bulgur pilavı denince akla belki hemen soğanlı, domatesli bulgur pilavı gelir, ama şehriye ile de çok güzel, hafif ve lezzetli oluyor. Bu tarifte arpa şehriye kullanıldı ama siz isterseniz tel şehriye ile de yapabilirsiniz. Bulgur çok sağlıklı ve besleyicidir. Ham maddesi buğday olan bulgur pirinçten daha da faydalıdır. Bulgur hem ekonomik hem de oldukça yüksek karbonhidrat değerine sahip olan bir besindir. Ayrıca bulgurun besin öğelerinden olan kepek, çinko, krom ve magnezyum doğal olarak bulgurun içerisinde de yer alır. Sağlık açısından faydalı olan bulguru çocukların ve yetişkinlerin sık sık tüketmelerini tavsiye ediyorum.

Şehriyeli Bulgur Pilavı İçin Gereken Malzemeleri
Şehriyeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilavı pişireceğiniz tencereye zeytinyağını koyun ve arpa şehriyeleri ilave edip kavurun. Biraz pembeleşen şehriyeye yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin karıştırın. 1-2 dakika karıştırarak kavurduğunuz bulgura tuz atın ve 3,5 su bardağı su ilave edin. (Sıcak olmayacak.) Pilavın suyu kaynayana kadar ilk önce orta hararetli ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken pilavın kapak ve tencere arasına temiz bir bez parçası ya da havlu peçete kapatıp dinlenmeye bırakın. (Bu şekilde kapatılan bez veya havlu peçete kapakta oluşan su damlacıklarının, pilavın üstüne düşmesine engel olur.) Daha sonra da dinlenen şehriyeli bulgur pilavını sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }