{ "title": "Semizotlu Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Semizotlu-Bulgur-Pilavi-85.jpg", "date": "19.01.2024 02:20:35", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Semizotlu Bulgur Pilavı; Bulgur pilavı protein açısından zengin olduğu gibi lezzet olarak da harikadır. Pirinç pilavından da daha sağlıklı olduğu, uzmanlar tarafından belirtilmiştir. Yine pirinç pilavının tekrar ısıtılıp yenmesi zararlı bulunurken, bulgur pilavı tekrar yenilebilir. Bulgur şeker ve kolesterol içermediğinden dolayı dolmalarında pirinç yerine, bulgurla yapılması tavsiye edilmektedir. Fakat mide rahatsızlığı olanlar çok fazla yememelidir. Her türlü sebze ile yapılabilen bulgur pilavını, semizotlu tarifiyle sizlerle de paylaşmak istedim.

Semizotlu Bulgur Pilavı Malzemeleri
Semizotlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak semizotunu ve bulguru ayıklayıp yıkıyoruz. Bir pilav tavasına tereyağını koyup eritiyoruz. Daha sonra bulguru koyup kavuruyoruz. Semizotunu da ekleyip, biraz daha kavuruyoruz. Daha sonra sıcak suyu ekleyip, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişince ağzına kâğıt havlu koyarak, 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra servise hazır haldedir. Yanına en çok yakışan besinlerden birisi de yoğurttur. Yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }