{ "title": "Soğansız Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Sogansiz-Bulgur-Pilavi-57.jpg", "date": "21.01.2024 03:43:32", "author": "Alim Burak AKDAĞ", "article": [ { "article": "
Soğansız bulgur pilavı, içine soğan eklenmeden yapılan bir pilav çeşididir. Birçok insan bulgur pilavını çok sevmekte fakat çeşitli sebeplerle soğan yiyememektedir. Bunun için bu tarifimizde soğansız bulgur pilavı yemeğimizi yapacağız. Bilindiği üzere soğan, oluşturduğu ağız kokusu ile herkesin korkulu rüyasıdır. Çalıştığımız ofislerde veya yüz yüze konuşmalarımızda karşımızdakini ağır şekilde rahatsız etmektedir. Bundan dolayı insanlar içinde soğan bulunan bulgur pilavından özellikle de öğlen yemeklerinde uzak durmaktadır. İnsanların şikâyet ettiği bu durumdan sizleri kurtarmak için yapımı gayet basit olan soğansız bulgur pilavı tarifini yapıyoruz. Soğansız bulgur pilavı, her yörede farklı şekillerde yapılmaktadır. Kimi yöre sebzeli, kimi yöre salçalı, kimi yöre ise sadece domatesli yapmaktadır. Biz salçalı bulgur pilavını yapacağız. Yapacağımız bu pilavın malzemeleri üç kişilik olarak ayarlanmıştır. Orantılı şekilde ilave yapılarak kişi sayısı arttırılabilir.

Soğansız Bulgur Pilavı İçin malzemeleri
Soğansız Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulguru yıkayıp, suyunu süzelim. Birkaç defa sudan geçirilmesi bulguru toz ve kirden arındıracaktır. Orta boy tenceremize tereyağımızı koyalım ve iyice eritelim. Tereyağı iyice eridikten sonra üzerine salçayı ilave edelim. Salçamız yeterince piştikten sonra bulguru ilave edelim. Kullanılan bulgurun çok küçük taneler olmamasına özen göstermemiz gerekir. Küçük taneli bulgurlar pilavımızın lapa olmasına sebep olur. Bulguru salçada tahmini 5 dakika kadar kavuralım. Bu arada bir kettle veya demlik yardımıyla suyumuzu kaynatalım. Bulgurumuz kavrulduktan sonra sıcak suyumuzu ilave edelim ve tuzumuzu ekleyelim. Suyu ekledikten sonra bir sefere mahsus iyice karıştıralım. Daha sonra ocağımızın altını kısık ateşe getirelim ve suyunu çekene kadar pişirelim. Soğansız bulgur pilavı pişerken dikkat edilmesi gereken birkaç konu vardır. Pilavımız pişerken karıştırılmamalıdır ki pilavımız lapa olmasın. Bir diğer konu ise mümkün olduğunca tenceremizin kapağı kapalı olmalıdır. Bulgur pilavımızın üstü göz göz olduğu zaman altını kapatıp kapağın altına bir kâğıt havlu serelim. Soğansız bulgur pilavı 10-15 dakika dinlendikten sonra istenilen şekilde servis edilebilir.
" } ] }