{ "title": "Sütlü Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Sutlu-Bulgur-Pilavi-48.JPG", "date": "20.01.2024 08:05:25", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Sütlü Bulgur Pilavı, çok güzel ve lezzetli olur. Bulgur sağlık açısından da önerilen faydalı bir besindir. Bunun yanı sıra hamilelerin ve gelişim zamanında olan çocukların sık sık tüketmeleri önerilmektedir. Buda bulgurun folik asit içermesinden dolayı zekâ gelişimi için olumlu etki sağlamasındandır. Birçok pilav tarifleri ve sunumları vardır. Hiç sütlü bulgur pilavı yapmadıysanız, şimdi tam sırası mutlaka yapmalısınız. Sizde zevkinize göre pilavınızı yapıp güzel sunum ile sofranızda yer verebilirsiniz. Malzemelerinizi hazırlayın ve sütlü bulgur pilavını yapmaya başlayın. Sevdiklerinizle afiyetle yiyin.

Sütlü Bulgur Pilavı İçin Gereken Malzemeleri
Sütlü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bir tencereye ince ince doğradığınız soğanı koyun ve üzerine 3 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip bir güzel kavurun. Kavurduğunuz soğanların üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulguru ilave edin, 1 kaşık tereyağı ekleyin karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Ardından 1 su bardağı süt ve 2 buçuk su bardağı su ekleyin, son olarak tuzunu atıp bir iki karıştırın tencerenin kapağını kapatın. Kaynayan tencerenin altını kısın ve pilav suyunu çekene kadar pişirin.

Pilav suyunu çekince hafif karıştırın, tencere ve kapak arasına ister temiz bir bez isterseniz de havlu peçete kapatın ve 10-15 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen sütlü bulgur pilavını sıcak olarak servis edin. Bu ölçüler ile 5-6 kişilik bulgur pilavı çıkıyor. Pilavınız pişti ama istediğiniz yumuşaklıkta olmadıysa biraz daha kaynamış sıcak su ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }