{ "title": "Tarhanalı Bulgur Köftesi", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Tarhanali-Bulgur-Koftesi-54.jpg", "date": "20.01.2024 02:06:15", "author": "Ceyda Kekik", "article": [ { "article": "Tarhanalı bulgur köftesi, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Vejetaryan kişilerin de yiyebileceği bu yemek uygulaması kolay oluşu ve içinde bulunan tarhana, yoğurt, yumurta gibi malzemeler ile çocuklarınıza rahatlıkla yedirebileceğiniz yüksek besleyici değerleri olan bir yemektir.

Tarhanalı bulgur köftesi için gereken malzemeler
Üzerine koymak için gereken malzemeler
Tarhanalı bulgur köfte nasıl yapılır?

Tarhana ve ince bulgur bir kaba konularak karıştırıldıktan sonra üzerine kaynamış suyu ilave edip kapak kapatın ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlendirdiğiniz tarhanalı bulgur karışımının üzerine yumurtayı kırın ve tuzu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Daha sonra naneyi de ekleyerek iyice yoğurun. Kıvamı sert olacak olan bu hamur eğer yumuşak gelir ise un ilave edin. Kıvamını tutturduğunuz köfte harcından ellerinizi ıslatarak küçük parçalar kopararak yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırarak şekil verin. Hazırladığınız köfteleri tepsiye koyarak hafifçe unlayın ve 20 dakika kadar dinlendirin. Köftelerin dinlenmesi sırasında bir tencereye koyduğunuz 7 - 8 bardak kadar suyu kaynatın. İçine tuz ve yağ eklediğiniz kaynayan suyun içine köfteleri atarak pişirin. Pişirdiğiniz köfteleri süzerek alın. Diğer tarafta bir tava içine koyduğunuz yağa rendelenmiş domatesi ekleyin ve pişmeye bırakın sonra üzerine salçayı ekleyerek kavurun ve üzerine su koyun. Köfteleri sunum kabına alıp üzerine çırpılmış yoğurt ekleyin ve üzerine salçalı domatesi ekleyip, taze nane ile süsleyin.

Afiyet olsun.

" } ] }