{ "title": "Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Tavuk-Suyuna-Bulgur-Pilavi-12.JPG", "date": "20.01.2024 17:19:15", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Tavuk suyuna bulgur pilavı; sade olarak yapılan bulgur pilavına kıyasla daha lezzetli olur. Bulgur, en faydalı tahıllardan bir tanesidir. Bu nedenle sık sık bulgur tüketilmesi insan sağlığı açısından çok faydalıdır. Özellikle büyüme çağındaki çocukların haftada iki kez bulgur tüketmesi tavsiye edilmektedir. Bulgur, sadece pilav olarak değil farklı şekillerde de tüketilebilir. Fakat en kolay tüketme şekli pilavdır. Bulgur pilavı bazı yörelerde içerisinde hiçbir sebze kullanılmadan sadece içerisine tel şehriye atılarak pişirilmektedir. Ancak bu pişirme şekli daha az tercih edilir. Ülkemizde en çok bol sebze ile yapılan bulgur pilavları tercih edilmektedir. Bulgur pilavını eğer tavuk suyu kullanarak pişirecekseniz miktar itibariyle o gün tüketeceğini kadar pişirmeye özen gösterin. Günümüzde doğal tavuk bulmak zor olduğu için tavuk suyu pilavın içerisinde bir gün beklerse tat ve koku olarak ağır bir hal aldığı için ilk piştiğindeki lezzeti kaybolur. Bu nedenle tüketimi kadar pişirilmesi daha isabetli olacaktır. Bu arada sizlerle paylaşacağım tarifte haşlanmış nohut yerine haşlanmış yeşil mercimek de kullanabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.