{ "title": "Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Tavuk-Suyuna-Bulgur-Pilavi-12.JPG", "date": "20.01.2024 17:19:15", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Tavuk suyuna bulgur pilavı; sade olarak yapılan bulgur pilavına kıyasla daha lezzetli olur. Bulgur, en faydalı tahıllardan bir tanesidir. Bu nedenle sık sık bulgur tüketilmesi insan sağlığı açısından çok faydalıdır. Özellikle büyüme çağındaki çocukların haftada iki kez bulgur tüketmesi tavsiye edilmektedir. Bulgur, sadece pilav olarak değil farklı şekillerde de tüketilebilir. Fakat en kolay tüketme şekli pilavdır. Bulgur pilavı bazı yörelerde içerisinde hiçbir sebze kullanılmadan sadece içerisine tel şehriye atılarak pişirilmektedir. Ancak bu pişirme şekli daha az tercih edilir. Ülkemizde en çok bol sebze ile yapılan bulgur pilavları tercih edilmektedir. Bulgur pilavını eğer tavuk suyu kullanarak pişirecekseniz miktar itibariyle o gün tüketeceğini kadar pişirmeye özen gösterin. Günümüzde doğal tavuk bulmak zor olduğu için tavuk suyu pilavın içerisinde bir gün beklerse tat ve koku olarak ağır bir hal aldığı için ilk piştiğindeki lezzeti kaybolur. Bu nedenle tüketimi kadar pişirilmesi daha isabetli olacaktır. Bu arada sizlerle paylaşacağım tarifte haşlanmış nohut yerine haşlanmış yeşil mercimek de kullanabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Tavuk suyuna bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuk suyuna bulgur pilavının yapımı oldukça basittir. Bulguru ayıkladıktan sonra birkaç su yıkayın ve suyunu süzün. Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın ve pilav tenceresini içerisine boşaltın. Üzerine sıvı yağ ve tereyağını ilave ederek soteleyin. İçerisine biraz da tuz atarsanız soğanlar aha hızlı pişer, Sivri biber ve kırmızı biberi de jülyen doğrayarak soğanların içerisine ekleyin. Bir süre kavurduktan sonra salçaları ilave ederek süzülen bulgurla birlikte kavurun. Üzerine baharatlar ile tuzu ekleyin. Tavuk suyu ile bir miktar suyu kaynatın ve kavrulan bulgurun üzerine boşaltarak üzerine haşlanmış nohutları ilave edin. Pilavı orta derece ısıda pişirmeye başlayın. Bulgur pilavı pişerken tuzunu mutlaka kontrol edin. Pilavınız yaklaşık 15 dakika içerisinde pişmiş olur. Tavuk suyuna bulgur pilavı hazır. Bulgur pilavını yaklaşık yarım saat dinlendirdikten sonra yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.
" } ] }